GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή… Rossi

Το Zaeta 530 DT Motorcycle είναι μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής που κατασκευάζεται στην Ιταλία. Χρησιμοποιεί κινητήρα από την TM...

Το Zaeta 530 DT Motorcycle είναι μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής που κατασκευάζεται στην Ιταλία. Χρησιμοποιεί κινητήρα από την TM με 530cc που προορίζεται για τα motocross μοντέλα της, με κιβώτιο έξι σχέσεων, συμπλέκτη με slipper και πλούσια παραγωγή ίππων που φθάνει τους 60.
Το Zaeta 530 DT Motorcycle ζυγίζει μόλις 115 κιλά και σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό κινητήρα συνθέτει ένα ταχύτατο σύνολο, για ειδική χρήση.
Το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο με χυτά, εξελασμένα αλλά και σωληνωτά τμήματα συνδεδεμένα με τέχνη και άποψη.
Αυτή είναι ουσιαστικά η συνεισφορά της Zaeta στο εγχείρημα, όπως και ο σχεδιασμός και κατασκευή του ψαλιδιού. Το σύνολο σχεδόν επτά κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο που είχε πλαίσιο εξολοκλήρου από ατσάλι και βέβαια είναι πλέον πολύ πιο εντυπωσιακό στην όψη.
 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi
Το μοχλικό της ανάρτησης στο πίσω μέρος είναι ξανασχεδιασμένο βελτιώνοντας την προοδευτικότητα στη λειτουργία του και συνεπώς τον έλεγχο της πλαγιολίσθησης για την οποία είναι σχεδιασμένη η μοτοσυκλέτα. Αφότου «ενηλικιώθηκε» και ολοκληρώθηκε η σχεδίαση, εξοπλίστηκε και με τα απαραίτητα ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει και στο δρόμο, σαν… καθημερινή μοτοσυκλέτα.
Τα φρένα αποτελούνται από πλευστό δίσκο 320 mm εμπρός και 220 mm πίσω, με δαγκάνες της Brembo. Η ποιότητα κατασκευής είναι εμφανής σε όλα τα σημεία της κάτι αναμενόμενο τόσο από το γεγονός ότι είναι χειροποίητη όσο και από την τιμή της που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.
Οι ζάντες υποδέχονται ελαστικά tubeless, χωρίς αεροθάλαμο δηλαδή, καθώς παρότι είναι με ακτίνες, είναι «σφραγισμένες». Οι ακτίνες πιάνουν ευρηματικά σε ένα στεφάνι εσωτερικά της ζάντας, αποφεύγοντας έτσι το τρύπημά τους.
 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi
Η λεπτομέρεια στην Ιστορία της Zaeta είναι η εμπλοκή του Grazziano Rossi, του πατέρα του Valentino Rossi στα αρχικά στάδια εξέλιξής της. Σκοπός ήταν να φτιαχτεί μια μοτοσυκλέτα με σκοπό τη διασκέδαση σε πίστες flat-track, προπόνησης στην πλαγιολίσθηση και τελικά εναλλακτικής καθημερινότητας.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον αγέραστο πατέρα Rossi σε δοκιμές με τη μοτοσυκλέτα όπου τρώει και μια «ψιλή» τούμπα. Σηκώνεται όμως για να συνεχίσει…

 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi
 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi
 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi
 Χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υπογραφή... Rossi

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση