GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

S&P: Υποβάθμιση σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας

Στην κατηγορία “Selective Default”, δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor΄s. Η ...


Στην κατηγορία “Selective Default”, δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor΄s.
Η υποβάθμιση θεωρείται από τους αναλυτές κίνηση ρουτίνας, καθώς, όπως εξηγούν, κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε Selective Default.
Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, με το «κούρεμα» των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα (PSI).
Στην τωρινή υποβάθμιση η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα υποβαθμίστηκαν σε “Selective Default” από “CCC” προηγουμένως.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση