GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τo Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας δικαίωσε πρώην εργαζόμενο της Sοciete Generale

Από  το   www. dikigoros ergatologos.gr . Δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας πρώην διευθυντής της Societe Generale, κα...


Από  το  www. dikigoros ergatologos.gr.

Δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας πρώην διευθυντής της Societe Generale, καθώς απολύθηκε χωρίς να έχει λάβει την απαραίτητη προειδοποίηση. O Βέλγος τραπεζίτης, Raphael Geys, εργαζόταν σε υποκατάστημα της τράπεζας στο Λονδίνο από το 2005 ως τον Νοέμβριο του 2007, τότε που απολύθηκε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόλυσή του αναιτιολόγητη. Πιστεύει πως η πραγματική αιτία ήταν οι εξαιρετικά καλές επιδόσεις του, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο με καλύτερους όρους. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά το διάστημα που εργαζόταν στην Societe Generale κατάφερε να διπλασιάσει το εισόδημά του από 180 σε 390 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, όπως υποστήριξε ο ίδιος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2010.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (4-1) πως δεν χρειάζεται προειδοποίηση για την απόλυση, μόνο στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αποδέχεται την απόφαση. Τότε, ο εργοδότης πρέπει να του γνωστοποιήσει ότι του καταβάλλει τον τελευταίο μισθό έναντι προειδοποίησης.
Ο Geys είχε εργαστεί στο παρελθόν στις UBS και Merrill Lynch. Στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε κατά της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας διεκδικεί περίπου 10 εκατομμύρια λίρες, ποσό που του οφείλεται ακόμα για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει σε αυτή. Οι συνήγοροι του υποστήριξαν πως αυτή η απόφαση είναι θεμελιώδης για το εργατικό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση