GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To "Σαν Κριστομπάλ"... βρυχάται

Το ψηλότερο ηφαίστειο της Νικαράγουα απελευθερώνει τέφρα και σύννεφα καπνού σε ύψος εκατοντάδων μέτρων, στο τελευταίο κομμάτι της σποραδι...

Το ψηλότερο ηφαίστειο της Νικαράγουα απελευθερώνει τέφρα και σύννεφα καπνού σε ύψος εκατοντάδων μέτρων, στο τελευταίο κομμάτι της σποραδικής του δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση των όμορων περιοχών, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση χθες.
Το ηφαίστειο Σαν Κριστομπάλ, με ύψος 1.745 μέτρων, βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, σε απόσταση περίπου 135 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Μανάγκουα και είναι ενεργό τα τελευταία χρόνια, με την τελευταία δραστηριότητά του να εμφανίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροσάριο Μουρίλο κάλεσε τους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, να εγκαταλείψουν την περιοχή. «Έχουμε κάποιες οικογένειες που τους ζητήσαμε να φύγουν από την περιοχή. Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε σε ένα ασφαλές μέρος, για λίγες ημέρες, όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης », είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά καθησυχάζοντας τους πολίτες ανέφερε ότι πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο.
Περίπου 300 οικογένειες ζουν κοντά στην περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκε το ηφαίστειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση