GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για παγκόσμιο ρεκόρ ετοιμάζεται ο Toseland

Μπορεί να απομακρύνθηκε από τους αγώνες, όμως εκείνη η άγρια «φαγούρα» για ταχύτητα δεν λέει να καταλαγιάσει στο σώμα του James Toseland....

Μπορεί να απομακρύνθηκε από τους αγώνες, όμως εκείνη η άγρια «φαγούρα» για ταχύτητα δεν λέει να καταλαγιάσει στο σώμα του James Toseland. Και ο Βρετανός θα προσπαθήσει να τη θεραπεύσει εκτός πίστας αυτή τη φορά, στα απέραντα Αλίπεδα της Μπονβίλ (Bonneville Salt Flats).
Ο Toseland, διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους αγώνες μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στον καρπό. Είναι όμως δύσκολο να επιβιώσει στον κανονικό κόσμο, χωρίς «ενέσεις» αδρεναλίνης και ταχύτητας.
Ανήμερα των γενεθλίων του λοιπόν, στις 4 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε μέσω κοινωνικής ιστοσελίδας πως η νέα πρόκληση της ζωής του (έχει παντρευτεί ήδη) θα είναι να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας μοτοσυκλετών.
Θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος επί γης που θα ξεπεράσει τα 400 μίλια ανά ώρα με μοτοσυκλέτα , αυτό στο μετρικό σύστημα μεταφράζεται σε 643,6 χλμ. ανά ώρα. Το ρεκόρ σήμερα κατέχει ο αμερικανός Rocky Robinson με 376,363 μίλια ανά ώρα (605,568 χαω).
 Για παγκόσμιο ρεκόρ ετοιμάζεται ο Toseland
 Για παγκόσμιο ρεκόρ ετοιμάζεται ο Toseland
Η προσπάθειά του θα λάβει χώρα το 2014. Στο μεταξύ έχει αρχίσει τη γνωριμία του με το όχημα που ελπίζει ότι θα τον εκτοξεύσει στην πίσω μεριά των 644 χαω, ή σε διπλάσια ταχύτητα από μιας μοτοσυκλέτας MotoGP ή WSBK.
Όπως ταιριάζει σε όχημα επίγειας πτήσης, η θέση οδήγησης της δίτροχης βολίδας μοιάζει περισσότερο με θάλαμο διακυβέρνησης αεροσκάφους, παρά με τιμονόσελο μοτοσυκλέτας.
fetcher 121 Για παγκόσμιο ρεκόρ ετοιμάζεται ο Toseland
Μετά τη γνωριμία, έγραψε ενθουσιασμένος ο James στη σελίδα του: «Στα χαρτιά τουλάχιστον, η μοτοσυκλέτα μπορεί να πιάσει και 550 μίλια (886 χαω)». Καθόλου άσχημα για συνταξιούχο… αγωνιζόμενο.
Στην πραγματικότητα το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ο Toseland είναι μόνον ένας -ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος- από τους πολλούς που συμμετέχουν στην «ομάδα του ρεκόρ». Η προσπάθεια καθοδηγείται από τον πρώην αγωνιζόμενο Alex Macfadzean.
Ο Alex εξελίσσει κινητήρες κατ’ επάγγελμα, είναι ειδικευμένος στη χρήση δυναμομέτρων και κατείχε ως πρόσφατα το ρεκόρ ταχύτητας στην Βρετανία.
Οι Toseland και Macfadzean θα δοκιμάσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ στη Γιούτα, το Σεπτέμβριο του 2014. Υπολογιστική υποστήριξη προσφέρει ήδη το πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ (Σπουδές Μηχανοκίνητου Αθλητισμού), που θεωρείται από τα καλύτερα του είδους στην Βρετανία.
Εκεί ο καθηγητής Steve Hill {Programme Leader, FdEng και BEng -Hons- Motorsport Engineering}, καθοδηγεί μια ομάδα η οποία διερευνά στοιχεία που θεωρούνται κρίσιμα για μια μοτοσυκλέτα ο οποία πρόκειται να κινηθεί με τέτοιες ταχύτητες. Για την ώρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας κρατούνται μυστικά.
Δήλωσε ο James: «Είμαι φοβερά ενθουσιασμένος με αυτή την προσπάθεια για το ρεκόρ, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες για το πόσο δύσκολο θα είναι. Στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου οδηγούσα αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, αλλά τώρα πρέπει να εκπαιδευτώ σε μια τελείως διαφορετική τεχνική προκειμένου να πιλοτάρω αυτήν την αεροδυναμική κάψουλα. Η ομάδα που έχει αναλάβει το πρότζεκτ είναι εκπληκτική και γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο, οπότε είμαι σε καλά χέρια, όσον αφορά την κατασκευή τουλάχιστον».
«Το συζητούσαμε επί μήνες αλλά σήμερα, στο πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ, κάθισα για πρώτη φορά στο κόκπιτ της μηχανής και επιτέλους ένιωσα ότι όλο αυτό το πράγμα είναι αληθινό! Αν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα φανταστικό επίτευγμα τόσο για μένα όσο και για όλη τη Βρετανία».
Ο James Toseland (πιανίστας από χόμπι) παντρεύτηκε φέτος το Σεπτέμβριο με την επαγγελματία πιανίστρια Katie Melua.
Η κυρία Toseland είναι επίσης «αδρελινομανής», καθώς ασχολείται με paragliding, hang-gliding, αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης και λοιπά παρόμοια «οικοκυρικά». Ο James μπορεί λοιπόν σίγουρα να ποντάρει στις ευχές της οικογένειας…
 Για παγκόσμιο ρεκόρ ετοιμάζεται ο Toseland

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση