GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σχέδιο Van Rompuy για την απώλεια του ελέγχου των οικονομικών της χώρας

Υπάρχει σχέδιο τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να περάσουν στον έλεγχο του ESM και το χρέος να μειωθεί αντί...


Υπάρχει σχέδιο τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να περάσουν στον έλεγχο του ESM και το χρέος να μειωθεί αντίστοιχα κατά 50 δισ. Tον Απρίλιο οι οριστικές αποφάσεις  Οι πιθανότητες τα 50 δις ευρώ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να περάσουν στον ESM είναι πολύ μεγάλες, αναφέρει αποκλειστικά στο bankingnews.gr πηγή στην Τρόικα.
Η διαδικασία δεν έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις θα ληφθούν ειδικά για την Ελλάδα περί τον Απρίλιο.
Για το ελληνικό κράτος η μεταβίβαση των 50 δις στον ESM σημαίνει μείον 50 δις από το χρέος.
Ωστόσο να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών θα φύγει από το ελληνικό κράτος και θα περάσει στον ESM.
Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί για τις επιπτώσεις της. Εν τω μεταξύ στα τέλη Μαρτίου του 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για την απευθείας ανακεφαλοποίηση των τραπεζών από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) της Ευρωζώνης αναφέρει σε έκθεση του ο πρόεδρος της Ε.Ε., Herman Van Rompuy.
Στην εν λόγω έκθεση ο Van Rompuy αφού παρουσιάζει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, τάσσεται υπέρ της κοινής έκδοσης συγκεκριμένων τίτλων χρέους, «συμπλέοντας» κατά κάποιο τρόπο με την έκθεση που είχε δώσει στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, αν και υποστηρίζει ότι οι τίτλοι αυτοί δεν συνεπάγονται κατ’ ανάγκη και αμοιβαιοποίηση του χρέους στην Ευρωζώνη. 
Επιπλέον, ο Rompuy προτείνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημοσιονομικού θεσμού, ο οποίος θα είναι σε θέση να συνδράμει τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στην «απορρόφηση» οικονομικών σοκ. Στην έκθεση αναφέρεται πως ο θεσμός αυτός θα μπορούσε να σχηματιστεί το 2014.
: Banking News

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση