GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο υπάλληλοι σε 1.000 τ.μ.

Μόλις δύο διοικητικοί υπάλληλοι κρατούν τα τελευταία χρόνια το περίπου 1.000 τ.μ. ακίνητο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Συμβουλίου Απόδη...

Μόλις δύο διοικητικοί υπάλληλοι κρατούν τα τελευταία χρόνια το περίπου 1.000 τ.μ. ακίνητο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Με παρέμβαση όμως του Γ. Μπουτάρη και παρά τις αντιδράσεις παραγόντων του ΣΑΕ, ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες και να εξοικονομηθούν χρήματα από ενοίκια.
Το ακίνητο, δωρεά του δημότη Θ. Μακρίδη προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, είχε παραχωρηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις ανάγκες του ΣΑΕ. Ηταν εποχές που το Συμβούλιο προσπαθούσε να βρει τον βηματισμό του, όταν η Θεσσαλονίκη φιλοξενούσε πολυπληθή συνέδρια δικτύων αποδήμων, και συχνές συνεδριάσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων τους ανά τον κόσμο και η κρατική χρηματοδότηση έρρεε άφθονη.
Σήμερα όμως το ΣΑΕ έχει περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές του, οι υπηρεσίες του έχουν συρρικνωθεί και φιλοξενεί σπάνια εκδηλώσεις, ενώ το ΔΣ έχει να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη από τον Μάρτιο του 2012, με αποτέλεσμα το ακίνητο στην περιοχή του Ποσειδωνίου να φαντάζει ως υπερβολική πολυτέλεια.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση