GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

13 "ευχές" για το 2013

13 "ευχές" για το 2013  ΤΟ 2013  που μόλις «ανέτειλε» θα είναι μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη για...


13 "ευχές" για το 2013 

ΤΟ 2013 που μόλις «ανέτειλε» θα είναι μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας. Στη διάρκειά της θα κριθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει εγκλωβισμένη επί μακρόν στον φαύλο κύκλο της οικονομικής ύφεσης ή αν θα αρχίσουν σταδιακά να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική της έξοδο από την κρίση. Και βέβαια, μέσα στο 2013 θα κριθεί επίσης αν η χώρα μας θα συνεχίσει να βουλιάζει στα όζοντα ύδατα της πολιτικής παρακμής και της ηθικής ανυποληψίας ή αν θα αποκόψει και θα αποβάλει επιτέλους οριστικά τα καρκινώματα της δημόσιας ζωής, για να οικοδομήσει στη συνέχεια ένα νέο, υγιές και εύρωστο πολιτικό σκηνικό, που θα στηρίζεται σε έναν αυστηρό και απαράβατο ηθικό κώδικα αρχών και αξιών. Αλλωστε, είναι πλέον προφανές ότι η οικονομική κρίση έχει βαθύτατες πολιτικές και ηθικές αιτίες. Αν αυτές δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά, η εθνική ανάκαμψη δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

Η ΣΤΗΛΗ  θα τηρήσει και φέτος, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, την παράδοση που θέλει το πρώτο άρθρο της χρονιάς να συνοψίζει τις προσδοκίες και τις ελπίδες του λαού μας για την επόμενη μέρα. Θα διατυπώσουμε σήμερα 13 ευχές-προτροπές για το 2013, προς τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματα. Τους ευχόμαστε, λοιπόν, και τους προτρέπουμε:

• ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  επιτέλους τη μεγάλη ζημιά που έκανε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες το διεφθαρμένο και εν πολλοίς ανίκανο πολιτικό της προσωπικό και μέσα από διαδικασίες βαθειάς κάθαρσης να επανορθώσουν τη βαρύτατα κλονισμένη σχέση της πολιτικής με την κοινωνία.

• ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ με κάθε τρόπο και μέσο την επιστροφή των κλεμμένων από τους επίορκους πολιτικούς χρημάτων στα κρατικά ταμεία. Δεν αρκεί μόνο η ποινική τιμωρία τους, ούτε η μεταφορά τους στη... VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι σημαντικότερο να δημευθούν οι περιουσίες τους.

• ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ  με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προσπάθεια όσων θαρραλέων λειτουργών της ξεσκέπασαν και ξεσκεπάζουν τον τελευταίο καιρό τις μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν τη χώρα. Να τους δώσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους.

• ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  
ισχυρή πολιτική βούληση και να εκφρασθεί έμπρακτα για την άμεση διεξαγωγή δίκης, σε κάθε μία από τις μεγάλες υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που χρονίζουν εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη λόγω των πρόσφατων οικονομικών περικοπών. Υπάρχει ήδη σοβαρός κίνδυνος να αποφυλακισθούν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων αυτών.

• ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ταχύτατα το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, που έχει επίσης πληγεί βάναυσα, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη της σκληρής λιτότητας στους πολίτες, με βάση δηλαδή την οικονομική τους ευρωστία. Ακόμη, να δημιουργήσουν μηχανισμούς για τη σύλληψη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής των πλουσίων.

• ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ  τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών που τα τελευταία χρόνια έχουν απαξιωθεί και συχνά παρακάμπτονται και να αναβαθμίσουν την ποιότητα της δοκιμαζόμενης και ελλειμματικής δημοκρατίας μας, ώστε οι σημαντικές για τη χώρα αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα από διαδικασίες ουσιαστικού διαλόγου.

• ΝΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ» τις πιο αδύναμες οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού με πραγματική στοργή και ενδιαφέρον, εξασφαλίζοντάς τους στοιχειωδώς μια αξιοπρεπή διαβίωση, δηλαδή στέγη, τροφή, θέρμανση, ένδυση. Απαιτούνται άμεσα γενναίες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τους ανέργους.

• ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  ταχύτατα και με τον επωφελέστερο δυνατό τρόπο τις εθνικές μας δυνάμεις και δυνατότητες για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο εθνικός μας πλούτος πρέπει τώρα να καταγραφεί και να «κατοχυρωθεί», ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του. Η ανακήρυξη των ΑΟΖ είναι άμεση προτεραιότητα.

• ΝΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  και να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία του τεράστιου, σπάταλου και αναποτελεσματικού ελληνικού κράτους. Είναι προφανές ότι αν δεν μειωθούν οι κρατικές σπατάλες και δεν αποκτήσουμε μια μικρή, ευέλικτη, σύγχρονη και απαλλαγμένη από τον κομματισμό κρατική μηχανή, η χώρα θα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα.

• ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ  σκληρά και επίμονα για την ανύψωση του επιπέδου της δημόσιας παιδείας που παρέχεται στη νέα γενιά των Ελλήνων. Η αλλαγή νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία μπορεί να έρθει μόνο από την παιδεία.

• ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ένα ευέλικτο και σύγχρονο εθνικό αμυντικό σχέδιο, που θα εξασφαλίζει τη διατήρηση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και σε περιόδους οικονομικών δυσχερειών, όπως η σημερινή. Χώρα που δεν είναι αμυντικά ισχυρή οδηγείται σε περιπέτειες...

• ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ
  με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά μας δίκαια σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής. Να μην οδηγηθούν σε εθνικές υποχωρήσεις και να μη δεχθούν εθνικές ταπεινώσεις εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης της χώρας μας.

• ΤΕΛΟΣ,  για να συμβούν όλα τα προηγούμενα, ευχόμαστε και προτρέπουμε τους πολιτικούς μας να θέσουν το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον πάνω από το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον. Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο καμπή, πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν όλοι μέσα σε ένα ευρύ πλαίσιο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, προτάσσοντας όσα μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ακόμη και οι διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται και να προβάλλονται με τρόπο δημιουργικό και εποικοδομητικό. Και με μοναδικό γνώμονα το μέλλον της χώρας και των πολιτών!





Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση