GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία:Του ζήτησαν να πληρώσει χαράτσι για σπίτι που νοίκιαζε το 1995...

Αναγνώστης του enikos.gr, καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ του έστειλε ειδοποίηση να πληρώσει το χαράτσι, για ένα σπίτι το οποίο νοίκιαζε το... 19...



Αναγνώστης του enikos.gr, καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ του έστειλε ειδοποίηση να πληρώσει το χαράτσι, για ένα σπίτι το οποίο νοίκιαζε το... 1995.

Όπως βλέπετε στην ειδοποίηση που μας έστειλε ο κ. Σπεράντσας Μιχάλης, η ΔΕΗ ζητά να πληρώσει το ποσό των 320 ευρώ, ως «ανείσπρακτα υπόλοιπα του έτους 2011, για τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος».
Ο κ. Σπεράντσας επικοινώνησε με την αρμόδια ΔΟΥ στο Κορωπί και του είπαν ότι το σπίτι το οποίο νοίκιαζε στο Καματερό, είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη αλλά στους λογαριασμούς αναγράφεται το δικό του ΑΦΜ. Έτσι, όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης, έκανε ένσταση και αναγκάστηκε να αλλάξει το ΑΦΜ του. Έστειλε στη ΔΟΥ Κορωπίου υπεύθυνη δήλωση στην οποία, όπως θα δείτε, ανέφερε ότι ήταν ενοικιαστής του συγκεκριμένου σπιτιού το 1995 και έχει φύγει από το 1997. Επίσης ο κ. Σπεράντσας έστειλε την φορολογική του δήλωση από το 1995 στην οποία φαίνεται ότι ήταν ενοικιαστής του σπιτιού.



2 σχόλια

  1. ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1101/2012 ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ,ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 1101/2012 ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
    ( ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ),
    ΟΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ {{ Η ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝΤΑ ΦΟΡΟ.}}
    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ " ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ " ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ " ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ "
    Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΣΜΑ.


    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ( ΣΕΛΙΔΕΣ 17 & 18 )

    ....
    Εξάλλου, το αρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, στο οποίο ορίζεται ότι οι έλληνες πολίτες
    συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βαρη, αναλογα με τις δυναμεις
    τους, αποτελεί ειδικότερη εκδηλωση της αρχης της ισότητας που επιτάσσει τη
    συμμετοχη όλων των ελλήνων πολιτών στην εκπλήρωση των οικονομικών
    υποχρεωσεων τους προς την Πολιτεία, μεσω της καταβολής φόρων, με σκοπό
    την καλυψη των δημοσίων δαπανών. Από τις διαταξεις του ανωτέρω αρθρου
    συναγεται, περαιτερω, ότι η επιβολη φόρων στους έλληνες πολίτες πρεπει να
    βασίζεται: α) στην αναλογική ισότητα υπό την εννοια ότι οι πολίτες
    συμμετέχουν στις φορολογικές υποχρεώσεις συμφωνα με τις οικονομικές τους
    δυνάμεις και επομένως δεν επιτρεπεται η αντιμετώπιση τους επί τη βασει της
    αριθμητικης- μαθηματικής ισότητας που θα οδηγούσε στην ίδια μεταχείριση
    των οικονομικα ευρωστότερων με τους οικονομικα ασθενέστερους,{{{ β) στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών οποία επιβαλλει στο νομοθετη να λαμβανει υπόψη ότι υπαρχε κατα τη θεσμοθέτηση φορολογικών επιβαρυνσεων,τυχόν υπέρβαση του οποίου πλησσει τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές και ταυτόχρονα να διατηρήσουν ενα ανεκτό βιοτικό επίπεδο.Οι εν λόγω απορρεουσες από το αρθρο 4 παρ. 5 του Συνταγματος επιταγές προς τον κοινό νομοθετη ισχυουν ακόμα και σε περιόδους οικονομικών κρίσεων κατα τις οποίες η Πολιτεία αναγκαζεται να λαβει έκτακτα οικονομικα μετρα,}}} τα οποία επιβαλλονται παραλληλως με τους τακτικους φόρους, για τη θεραπεία επιτακτικών αναγκών υπερτερου εθνικου
    συμφέροντος και έχουν ως συνέπεια ιδιαίτερα επαχθείς επιβαρύνσεις για μεγαλες κατηγορίες πολιτών......

    ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1101/2012
    http://www.inka.gr/wp-content/uploads/2012/12/1101-12-ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΕΗ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΕΤΗΗΔΕ.pdf

    ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΛΙΝΚ

    http://www.inka.gr/?p=1034

    ==>
    1101-12 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΗΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Alpha Bank: Η υπερφορολόγηση ακινήτων ισοδυναμεί με κατάσχεση

    Η συνεχής φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ισοδυναμεί με κατάσχεση, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Alpha Bank.

    Η τράπεζα αναφέρει ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί αφορούν αντικειμενικές αξίες που πλέον είναι κατα πολύ ανώτερες των πραγματικών, με υπέρογκους συντελεστές και ανεξάρτητα από τη φοροδοτική ικανότητα; των υπόχρεων. Κι όλα αυτά σε μια αγορά όπου δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων.

    Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι η εμμονή της κυβέρνησης να αντλήσει έσοδα με τον τρόπο αυτό καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία συλλογής φόρων σε άλλους τομείς στους οποίους η φοροδιαφυγή οργιάζει. “Είναι προφανές ότι η φορολόγηση της περιουσίας με όρους οιονεί κατάσχεσης δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την αδικία που υφίσταται οι συνεπείς φορολογούμενοι και την κοινωνική απαράδεκτη επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων μέσω της περικοπής μισθών και συντάξεων και της έκρηξης της ανεργίας” υπογραμμίζεται.

    Ενώ τονίζεται στην ανάλυση “Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων, η οποία σημειωτέον πληρώθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόμισθων, δεν αντικατοπτρίστηκε στην ανάλογη αύξηση των φορολογικών εσόδων, διότι προφανώς, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός μη συνεπών φορολογουμένων με σχετικά υψηλά εισοδήματα και περιουσία δεν κατέβαλε τους αναλογούντες φόρους το 2012, ενδεχομένως σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι στα προηγούμενα έτη.”

    Πηγή: Δημοκρατία

    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ !!!
    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ!
    *Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση