GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

200.000 υποστηρικτές της Φατάχ στη Γάζα...

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της παλαιστινιακής Φατάχ, του κινήματος που ίδρυσε ο Γιάσερ Αραφάτ, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για την ...

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της παλαιστινιακής Φατάχ, του κινήματος που ίδρυσε ο Γιάσερ Αραφάτ, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για την επέτειο των 48 ετών από την έναρξη της δράσης της.
Η συγκέντρωση έγινε με την άδεια των αρχών της Λωρίδας της Γάζας, η οποία ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς.
Χιλιάδες κόσμος, με τις χαρακτηριστικές κίτρινες σημαίες της Φατάχ και φωτογραφίες του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς, πλημμύρισαν τους δρόμους της Γάζας, σε έναν εορτασμό ο οποίος αφορά την πρώτη ένοπλη επίθεση στην ιστορία της οργάνωσης κατά του Ισραήλ.
Τον Δεκέμβριο, τα μέλη της Χαμάς στην Δυτική Όχθη, η οποία ελέγχεται από τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς, είχαν εορτάσει την ίδρυση του δικού τους κινήματος με μία μικρή συγκέντρωση.
Πρόκειται για κινήσεις στο πλαίσιο προσπάθειας να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο οργανώσεις.
Η Χαμάς κατέλαβε την εξουσία στη Γάζα το 2006 σαν αποτέλεσμα της νίκης της στις παλαιστινιακές εκλογές, ωστόσο τον επόμενο χρόνο και μετά από επανειλημμένες ένοπλες συγκρούσεις, απαγόρευσε ουσιαστικά τη δράση της Φατάχ σε ολόκληρο το θύλακα της Λωρίδας.
Αξιωματούχοι της Φατάχ κάνουν λόγο για συγκέντρωση 500.000 χιλιάδων οπαδών, ενώ η Χαμάς τους υπολογίζει σε 200.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση