GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Άρπαζαν" εφάπαξ 20 εκατ. ευρώ...

Ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών ατόμων, που με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ, έστησαν οι...


Ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών ατόμων, που με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ, έστησαν οικονομική απάτη σε βάρος εκατοντάδων επενδυτών, από τους οποίος απέσπασαν τα εφάπαξ, αλλά και τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα θύματα ήταν τουλάχιστον 100, στην πλειονότητά τους απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, ενώ τα χρήματα που υπεξαίρεσαν οι κατηγορούμενοι, το διάστημα 2000-2004, προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ.
Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ένας συνεργάτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας κι ένας απόστρατος αξιωματικός που ήταν αντιπρόεδρος σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αφού εξασφάλιζαν την πελατεία τους, έβαζαν «χέρι» στις οικονομίες δεκάδων απόστρατων με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ. Οι ΕΠΕ είχαν ως αντικείμενο υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών σε χρηματοπιστωτικά θέματα.
Το κύκλωμα, με τη μεσολάβηση του αποστράτου που «ψάρευε» τα θύματα, υποσχόταν αποδόσεις από 8-9% ετησίως.
Πάντως, τόσο κατά το στάδιο της ανάκρισης όσο και κατά την ακροαματική διαδικασία δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί που διοχετεύτηκαν τα χρήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση