GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

31 σελίδες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

31 σελίδες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα και παρατάξεις, αλλά την ίδια την υπόθεση της φοροδιαφυγής. Αυτό αναμένεται να ...

31 σελίδες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα και παρατάξεις, αλλά την ίδια την υπόθεση της φοροδιαφυγής. Αυτό αναμένεται να είναι , σύμφωνα με τη ΝΕΤ, το πολιτικό σκεπτικό της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ που θα κατατεθεί απόψε.
Η πρόταση που είναι ένα κείμενο 31 σελίδων, θα υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών.
Στην πρόταση θα παρουσιάζεται το πολιτικό σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ, πώς η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος φοροδιαφυγής και αδιαφανούς πολιτικού συστήματος.
Επίσης θα γίνεται αναλυτικά αναφορά στον οδικό χάρτη της λίστας, από την εκπόνηση και την παράδοση μέχρι την μη αξιοποίησή της, ενώ θα ζητείται  η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τα αδικήματα στα οποία θα στηριχθεί η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας περί την υπηρεσία και την υπεξαγωγή εγγράφου. Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφέρεται και το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθη ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρότασή του, στην Κουμουνδούρου λένε ότι «δεν βιαζόμαστε να ονομάσουμε υπόπτους ούτε να καταλογίσουμε ευθύνες σε κανένα».
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι έχουν ρητά επιφυλαχθεί να επεκτείνουν την πρότασή τους σε πρόσωπα και αδικήματα ανάλογα με το πόρισμα που θα προκύψει από την προκαταρκτική επιτροπή.
Στελέχη της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η συγκεκριμένη κριτική προέρχεται από παράκεντρα εξουσίας της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, που όπως λένε φαίνεται ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Μας κάνει εντύπωση, επισημαίνει στέλεχος του κόμματος σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ότι εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν η ίδια η ΝΔ έχει καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για την οικονομία. Ενώ αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, λένε ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν ψηφίσει να σταματήσει η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ομερτά με στόχο την συγκάλυψη σκανδάλων της εγχώριας πλουτοκρατίας».

Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ
Πηγη: enikos.gr

2 σχόλια

  1. Αλεξάκιιιιιιιιιιι.
    Κρύβε λόγιαααααααααα.
    Μπορεί να κυβερνήσεις και δεν είναι σοφό να λες μεγάλες κουβέντεεεεεεεεες.
    Γιατί μετά θα σε πάρουν με τα μαρούλιαααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για μία Λέξη......... !!!!!


    Τσιπρανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση