GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟ “33″…

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη . Τρίτο γκολ στη σειρά για τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος έχει πάρει την ΑΕΚ από το χέρι δείχνοντάς τη...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Τρίτο γκολ στη σειρά για τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος έχει πάρει την ΑΕΚ από το χέρι δείχνοντάς της τον δρόμο για την παραμονή. Η Ένωση, μετά την αλλαγή του αγωνιστικού πλάνου του Έβαν Λίνεν, πέτυχε μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη επί τουΟΦΗ, η οποία της δίνει ώθηση τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά.
Ο Δικέφαλος στο ματς του Σαββάτου έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο με πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας. Αυτό συνέβη αρχικά διότι οι χαφ της ΑΕΚ βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα. Ο Μητρόπουλος ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας. Δεν έχασε ούτε μια μονομαχία στο χώρο του κέντρου, ενώ έκλεβε συνεχώς μπάλες. Με αυτό τον τρόπο στερούσε από τους Κρητικούς τη δυνατότητα οργανωμένων επιθέσεων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις σωστές κοντινές μεταβιβάσεις του έθεσε τις βάσεις για την σωστή ανάπτυξη της ομάδας του. Στην συνέχεια, ο Κορδέρο πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι στην Ελλάδα. Ο Ισπανός ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης, καθώς έκανε μέτρα με την μπάλα, προωθώντας παράλληλα το κάθετο ποδόσφαιρο. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Κορδέρο αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια για την ΑΕΚ.
Αδύναμος κρίκος στο κέντρο για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος τελευταία παρουσιάζεται πολύ βαρύς στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, δεν μπορεί να κερδίσει τις μονομαχίες του κέντρου και να μοιράσει σωστά τη μπάλα. Παρότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προβαίνει σε εξεζητημένες ενέργειες δίχως να κάνει το απλό. Πολλές φορές, έχουμε τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος, ακόμα κι αν βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Παρόλα αυτά, ο Λίνεν καλό θα ήταν να δοκίμαζε τον Κατίδη σε αυτή θέση. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια αυτή την εποχή να μην καρπώνεται τις «υπηρεσίες» ενός παίχτη σαν τον Κατίδη, καθώς πρόκειται για το μοναδικό box to box χαφ που διαθέτει στο ρόστερ της. Θεωρώ πως, αν ο Έλληνας χαφ δουλέψει σκληρά, θα αποτελέσει βαρόμετρο τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για την Εθνική μας στο άμεσο μέλλον.
Αναφορικά με την επιθετική γραμμή της Ένωσης, ο Φούντας είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι απολύτως λογικό, καθώς πρόκειται για ένα παιδί μόλις 18 ετών. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο νεαρός επιθετικός, είναι να απλοποιήσει το παιχνίδι του, διότι κάνει κατάχρηση της μπάλας και προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος τους, χωρίς να «βλέπει» γήπεδο. Από κει και πέρα, ο Αντώνης Πετρόπουλος αποδεικνύει περίτρανα πόσο έλειπε από την Ένωση ένας φορ που να έχει το εύκολο γκολ. Βέβαια ο υψηλόσωμος φορ, όχι μόνο σκοράρει, αλλά δημιουργεί κιόλας, καθώς μπορεί και ανοίγεται στο πλάι ανοίγοντας διάδρομους για τους συμπαίκτες. Είναι σίγουρο πως αν ο Πετρόπουλος υπήρχε στο δυναμικό της ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς δεν θα υπήρχε σε καμία περίπτωση πιθανότητα υποβιβασμού.
Κλείνοντας, αποδεικνύεται με κάθε τρόπο αυτό που λέγαμε καιρό τώρα: ότι δηλαδή ένα σύστημα με πολλούς χαφ στο κέντρο θα ταίριαζε απόλυτα στο ρόστερ της ομάδας. Με την τακτική αυτή άλλωστε η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα.
Υ.Γ. Κομβική για ακόμα μια φορά ήταν η αλλαγή του Μιχάλη Παυλή, χάρις τον οποίο ηΈνωση σκοράρει το γκολ της νίκης. Να θυμίσω επίσης πως ήταν ο παίχτης που έκανε την ασίστ στο ματς με την Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση