GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

400 εκ. δολάρια για το Costa Concordia

400 εκ. δολάρια για το Costa Concordia Η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου πέρυσι στα ανοιχ...

400 εκ. δολάρια για το Costa Concordia
Η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου πέρυσι στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, θα γίνει το αργότερο τον Σεπτέμβριο και θα στοιχίσει 400 εκ. δολάρια.
"Το πρόγραμμα προβλέπει την οριστική ανέλκυση του πλοίου τον Σεπτέμβριο", διευκρίνισε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
Πρόκειται για μια "άνευ προηγουμένου" επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη "τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους", σημείωσε ο Γκαμπριέλι, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.
Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρεία Costa Crociere δήλωσαν παράλληλα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τζίλιο ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση