GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκωτία: 4 ορειβάτες νεκροί

Ορειβασία με 4 νεκρούς Τα Χάιλαντς της Σκωτίας και οι χιονισμένες βουνοκορφές έκρυβαν το θάνατο για τέσσερις ορειβάτες. Μια ομάδα έξι α...

Ορειβασία με 4 νεκρούς

Τα Χάιλαντς της Σκωτίας και οι χιονισμένες βουνοκορφές έκρυβαν το θάνατο για τέσσερις ορειβάτες. Μια ομάδα έξι ατόμων ξεκίνησε για να κάνει ορειβασία αλλά δεν είχε υπολογίσει την χιονοστιβάδα που τους έθαψε στο χιόνι.
Κανένας δεν θα είχε καταλάβει το παραμικρό, αν δύο ορειβάτες από άλλη ομάδα, δεν ανακάλυπταν ένα από τα θύματα στο χιόνι. Εκείνοι κάλεσαν σε βοήθεια και δύο ομάδες διάσωσης μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν  την επιχείρηση ανεύρεσης.
Δυστυχώς, όμως, τέσσερις ορειβάτες ήταν νεκροί - δύο γυναίκες και δύο άντρες -  ενώ μια γυναίκα πολύ σοβαρά τραυματισμένη.
Τους άτυχους ορειβάτες, οι οποιοί σύμφωνα με τους υπολογισμούς του επικεφαλής της επιχείρησης ήταν θαμμένοι σε περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι- τους βρήκαν χρησιμοποιώντας της μέθοδο της μεταλλικής ράβδου, που ονομάζουν "probing".


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση