GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακτή Ελεφαντοστού: 60 νεκροί στις εκδηλώσεις για το νέο χρόνο

Ακτή Ελεφαντοστού: 60 νεκροί στις εκδηλώσεις για το νέο χρόνο  Τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο ποδοπατημένοι και πάνω από 200...

Ακτή Ελεφαντοστού: 60 νεκροί στις εκδηλώσεις για το νέο χρόνο 

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο ποδοπατημένοι και πάνω από 200 τραυματίσθηκαν σοβαρά στη διάρκεια συνωστισμού πλήθους συγκεντρωμένων κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Αμπιτζάν για τον ερχομό του νέου έτους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού.
Σύμφωνα με πρώτο απολογισμό 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πάνω από 200 τραυματίες, κατά τη διάρκεια της σύγχυσης που προκάλεσε ο συνωστισμός μεγάλου πλήθους, που θέλησε να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα που συνδύαζαν οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο κεντρικό διοικητικό διαμέρισμα του Πλατό, ενημέρωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής Ίσα Σάκο, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTI.
Μεταξύ των τραυματιών είναι πολλά παιδιά, διαπιστώνουν οι δημοσιογραφικές περιγραφές.
«Η αθρόα συρροή ανθρώπων» για να θαυμάσουν τα πυροτεχνήματα προκάλεσε «έναν μεγάλο συνωστισμό» μπροστά στην κεντρική είσοδο του μεγαλύτερου σταδίου της πόλης, εξήγησε ο Σάκο. «Στον συνωστισμό πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι ασφυξίας από τον όχλο», περιγράφει ο ίδιος.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι αρχές του Αμπιτζάν προσέφεραν στους κατοίκους ένα θέαμα με πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Οι εκδηλώσεις αυτές παρουσιάσθηκαν ως σύμβολο της ‘αναγέννησης’ της χώρας από την κυβέρνηση του προέδρου Αλασάν Ουαταρά, μετά την παρατεταμένη μετεκλογική κρίση (Δεκέμβριος 2010-Απρίλιος 2011), που προκάλεσε τον θάνατο 3.500 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση