GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΙΚ:600 εκατ.€ το λαθρεμπόριο στα καύσιμα...

Στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως διαμορφώνεται η αξία του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, παρά την εξίσωση της φορολογίας πετρελαίου κίνησης και θέρμ...

Στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως διαμορφώνεται η αξία του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, παρά την εξίσωση της φορολογίας πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό ανακοινώθηκε, μετά από ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε ότι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση