GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κούρεμα" 70% σε δανειολήπτη...

Ακόμα μια απόφαση μείωσης του χρέους σε δανειολήπτη απόφασισαν οι δκαστικές Αρχές και συγκεκριμένα, το ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Με απόφασ...

Ακόμα μια απόφαση μείωσης του χρέους σε δανειολήπτη απόφασισαν οι δκαστικές Αρχές και συγκεκριμένα, το ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Με απόφαση του δικαστηρίου, απαλλάχθηκε από το 70% των οφειλών του ένας άνεργος δανειολήπτης, ο οποίος αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τις τράπεζες, ύψους 213.999 ευρώ.
Πρόκειται για 53χρονο οικοδόμο, που λόγω της κρίσης στην οικοδομή, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκανε μεροκάματα. Το δικαστήριο αποφάσισε το «κούρεμα» του χρέους του από στεγαστικό και καταναλωτικά δάνεια προς έξι τράπεζες. Ετσι, από τις 213.999 ευρώ που χρωστά θα πληρώσει το πολύ 68.000 ευρώ.
Ο δανειολήπτης έχει τρία ενήλικα παιδιά και ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στην Καλαμάτα, η εμπορική αξία του οποίου κρίθηκε από το δικαστήριο στα 80.000 ευρώ.
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ορίζει μηδενικές καταβολές για ένα έτος. Εξαιρεί από την εκποίηση το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο -δηλαδή το διαμέρισμα στην Καλαμάτα, που είναι η κύρια κατοικία του- και του επιβάλλει να καταβάλλει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης και για 16 χρόνια το ποσό των 124 ευρώ τον μήνα στην τράπεζα όπου είχε την κύρια οφειλή από το στεγαστικό δάνειο, δηλαδή 23.800 ευρώ.
Επομένως, για το σύνολο των οφειλών του θα πληρώσει 23.800 ευρώ, ενώ σε αυτό θα προστεθεί το ποσό που θα κρίνει το δικαστήριο αφού αξιολογήσει εκ νέου έπειτα από οκτώ μήνες την οικονομική του κατάσταση.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση