GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aποκάλυψη: Στις 15 Απριλίου 2009 έγινε η πρώτη "αντιγραφή" της λίστας Λαγκάρντ!

Πολλαπλά αντίγραφα του πρωτότυπου USB (στικάκι) φαίνεται ότι έγιναν μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικον...

Πολλαπλά αντίγραφα του πρωτότυπου USB (στικάκι) φαίνεται ότι έγιναν μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Περιέργως στην ίδια εκτύπωση, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, εμφανίζονται και ημερομηνίες καταχώρησης και δημιουργίας αρχείων που έγιναν νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία παραλαβής του cd από το υπουργείο Οικονομικών.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα Παρασκευή τις δύο σελίδες εκτύπωσης, που περιέχονται στη δικογραφία και αποδεικνύουν ότι αντίγραφα άρχισαν να εκτυπώνονται από το 2009, ενώ η μεγαλύτερη «επιχείρηση» αντιγραφής εντοπίζεται πράγματι στις 8 Ιουλίου του 2011, όταν το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη. Από την εκτύπωση των δύο σελίδων αποδεικνύονται τα εξής:
- Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής - δημιουργίας αρχείου - όπως καταγράφεται φαίνεται ότι ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, προτού καν παραδοθεί η λίστα και το αρχείο στις ελληνικές Αρχές.
- Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει επίσης γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
- Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργούνταν το αντίγραφο γινόταν και η σύσκεψη με τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τη δήλωση του σημερινού αρχηγού του ΠαΣοΚ ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.
- Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και « Ημερομηνία τροποποίησης» από το οποίο φαίνεται ότι πιθανόν τα αρχεία να έχουν ανοιχτεί και κλειστεί αλλά πιθανώς να έχουν τροποποιηθεί χωρίς να έχουν σωθεί.
Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παραπεμπτικό έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης προς τη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Στο έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει το «Βήμα», αποκαλύπτεται ότι στη δικογραφία, που έφτασε στη Βουλή περιέχονται οι εξηγήσεις των Ελένης Παπακωνσταντίνου, Σ. Σικιαρίδη, αλλά και του Ανδρέα Ροσσώνη, συζύγου της έτερης εξαδέλφης Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι εξηγήσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.
Κωδικός ΚΥΝΘΟΣ 4
Αίσθηση από τις εξηγήσεις της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου προκαλεί σύνδεση του λογαριασμού του ζεύγους Σικιαρίδη με άλλον λογαριασμό, με τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 ή 42. Στη συνέχεια ερωτάται και για ένα ακόμα φυσικό πρόσωπο τον κ. Nissim Josef. Εκείνη, όταν ερωτάται σχετικά, απαντάει ότι η ένδειξη ΚΥΝΘΟΣ συνδέεται με φυσιογνωμία (προφίλ) πελάτη. Σε σχέση με το πρόσωπο, για το οποίο ερωτάται, απαντάει ότι τον γνωρίζει και «πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού». Οπως επίσης είπε, ο λογαριασμός είναι ακόμη ενεργός, περιέχει 330.000 ευρώ και επικαλέστηκε φορολογική νομιμότητα για όλες τις καταθέσεις εκείνης και του συζύγου της.

3 σχόλια

  1. Και τελικά κανένας δεν θα πληρώσει από αυτούς που εδώ και 4 χρόνια μας γδέρνουν, έχουν οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, στην ανεργία και στη μετανάστευση 2.000.000 Έλληνες ! Ναι, αυτοί με τις μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ( εκτός από τα δικά τους, αφού έχουν εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις), αυτοί που μας έγδαραν με τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές στα ακίνητα, στα εισοδήματα ( διπλά και τριπλά ), με τα χαράτσια και τα τέλη, αυτοί που έχουν γονατίσει το 85% των Ελλήνων, δεν παραπέμπονται, γιατί έχουν- λέει- μόνο πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες που δεν μπορούν να πιάσουν εδώ και 4 χρόνια τα δισ. ευρώ της φοροδιαφυγής !
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Η ΝΔ έδωσε συγχωροχάρτι στη μία από τις δύο συνιστώσες της, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και ΓΑΠ, για να κρατήσουν τη κουτάλα της εξουσίας! Η διαπλοκή στο απόγειό της! Δούλεμα χοντρό, η δήθεν μυστική ψηφοφορία τινάχθηκε στον αέρα από την επιδεικτική αποχή του 1/3 της Βουλής ! Καμαρώστε τι ψηφίζαμε εδώ και 40 χρόνια ! Και το 2013, θα έρθουν νέοι χοντροί φόροι, με κατάργηση αφορολογήτου για παιδιά και περικοπές παντού ! Θα σας ρουφήξουν και τη τελευταία σταγόνα αίμα και θα σας δημεύουν περιουσία για 1000 ή 1500 ευρώ χρέος ! Οι λέσχες και τα "παιδιά" του Σημίτη θα μας αλλάξουν τον αδόξαστο, μετά τη λεηλασία του Χρηματιστηρίου το 1999 και τη λεηλασία των δημοσίων έργων, Ολυμπιακών αγώνων, ασφαλιστικών ταμείων, ομολόγων κλπ. Μακάκα Έλληνα, καλά να πάθεις, καλά σου κάνουν, αφού ακόμα μένεις στα 3 κόμματα της τρικομματικης ξεφτίλας και του κουκουλώματος! Μετά από 10 χρόνια θα βάλουν κανέναν στη φυλακή για να ρίξουν στάχτη στα μάτια σου! Γιατρούς δεν έχεις, φάρμακα δεν έχεις, αύριο δεν θα έχεις ούτε σπίτι, ούτε εξοχικό, ούτε αυτοκίνητο, ούτα καταθέσεις. Θα στα φάμε όλα. Ξύπνα, επιτέλους, μακάκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

    ΑΜΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ.

    ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ.

    ΑΣΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΠΙΤΙΑ(ΕΞΟΧΙΚΟ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ.......

    Υ/Ν
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΤΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΟΙΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ 10-20% ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατανοητή η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ... αλλά τι να κάνουμε;

    Για συνωμοσιολογικά σενάρια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και για προσπάθεια υπονόμευσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

    Ο κ. Κεδίκογλου, έκανε λόγο για απογοήτευση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας κινήθηκαν «αποδεδειγμένα ελεύθερα» και χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ «θεσμικά άψογη με πλήρη αντιμετώπιση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση