GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αφιέρωμα του BBC στην Ικαρία

Το αφιέρωμα του BBC στην Ικαρία Το "BBC magazine news" φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Ικαρία, το νησί που οι άνθρωποι ...

Το αφιέρωμα του BBC στην Ικαρία

Το "BBC magazine news" φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Ικαρία, το νησί που οι άνθρωποι ζουν πολλά χρόνια.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στον χαλαρό τρόπο ζωής των κατοίκων, στην επικοινωνία με τις οικογένειες και τους φίλους τους, στις συνήθειές τους, στον καθαρό αέρα, στα φρέσκα λαχανικά, στο κατσικίσιο γάλα, στις διατροφικές τους απολαύσεις  και προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι εκείνο που κάνει τους κατοίκους του νησιού, να ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από τους κατοίκους της Δυτικής Ευρώπης.
Την απάντηση τη δίνει ο 98χρονος Σταμάτης Μωραϊτης, ο οποίος δηλώνει: " Είναι το κρασί! Είναι καθαρό, χωρίς να έχει προστεθεί τίποτα. Το κρασί του εμπορίου έχει συντηρητικά. Αυτό δεν είναι καλό. Αλλά αυτό που φτιάχνουμε εμείς είναι αγνό".
Μαζί με τις ιστορίες και συνεντεύξεις, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο μύθο του Ικάρου, απ΄όπου το νησί πήρε την ονομασία του.
Πέρα απ΄αυτό γίνονται αναφορές στις μελέτες που έχουν κάνει οι επιστήμονες για να βρουν τα μυστικά της μακροζωίας, ενώ ο δημοσιογράφος τονίζει ότι "τα ποσοστά της κατάθλιψης και της άνοιας" είναι πολύ χαμηλά.

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση