GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BILD:Οι Έλληνες μπλοκάρουν μεγάλη γερμανική επένδυση...

Επιμέλεια: Μαρία Παππά.  «Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρε...

Επιμέλεια: Μαρία Παππά. 
«Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρεται σε «μπλοκάρισμα μεγάλης γερμανικής επένδυσης  από την ελληνική γραφειοκρατία».
Συγκεκριμένα γράφουν στο ρεπορτάζ: «Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει την κρίση. Για παράδειγμα, τώρα γίνεται γνωστό, ότι μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ‘κολλάει’ στην ελληνική γραφειοκρατία».
«Η τρέλα στην όλη υπόθεση έγκειται στο εξής γεγονός: Η γερμανική εταιρία Phonotherm, σχεδιάζει επί μήνες μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στο νησί Πεταλάς στη Δυτική Ελλάδα. Η εν λόγω εταιρία θα μπορούσε να έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν συνεργάζονται. Η αιτία; ‘Δεν μπορούμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας, καθώς οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής έχουν καλυφθεί έως το 2020’ απαντούν.
Ο γενικός διευθυντής της Phontherm είπε στη Bild: ‘Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μπορεί να ανακύπτουν τέτοιου είδους εμπόδια’».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση