GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση Ρουπακιώτη για Ντερτιλή

Απάντηση Ρουπακιώτη για Ντερτιλή «Κατά τρόπο κατηγορηματικό ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε αρνηθεί την έξοδο του από τη φυλακή» αναφέρεται σε...

Απάντηση Ρουπακιώτη για Ντερτιλή
«Κατά τρόπο κατηγορηματικό ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε αρνηθεί την έξοδο του από τη φυλακή» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις 9 Ιανουαρίου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Από την αναδίφηση στο αρχείο του υπουργείου, προέκυψε ότι στο παρελθόν υπήρξε πρωτοβουλία (εισήγηση) του υπουργού Δικαιοσύνης για χορήγηση χάριτος (κύριων και παρεπόμενων ποινών, ως και άρσης συνεπειών) σε "Απριλιανούς", μεταξύ των οποίων και στον Νικόλαο Ντερτιλή, ο οποίος αρνήθηκε κατά τρόπο κατηγορηματικό την έξοδό του από τη φυλακή με ευεργετηματικές πράξεις της Πολιτείας» σημειώνει ο κ. Ρουπακιώτης και ενημέρωνε επίσης ότι:
Α) Με το αριθ. 71/2006 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς απορρίφθηκε το αίτημα για υφ΄όρων απόλυση που υποβλήθηκε με το αριθ. 39851/26-09-2005 έγγραφο του Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αυτεπάγγελτα, επειδή είχε συμπληρώσει τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 Π.Κ.
Β) Με το αριθ. 986/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς απορρίφθηκε το αίτημα για υφ΄όρων απόλυση που υποβλήθηκε με το αριθ. 26001/20-05 έγγραφο του Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ύστερα από αίτηση- αναφορά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Ένωση Πολιτών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
Γ) Με το αριθ. 694/2012 Βούλευμα του Συνβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς απορρίφθηκε το αίτημα για υφ΄όρων απόλυση που υποβλήθηκε ύστερα από την 25-06-2012 αίτηση αναφορά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Ένωση Πολιτών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
«Σε κανένα από τα ανωτέρω Συμβούλια δεν παρέστη ο ίδιος, παρότι κλήθηκε. Μάλιστα στις 18-07-2010 απέστειλε προς το Πρωτοδικείο Πειραιά-Τμήμα Βουλευμάτων τη γραπτή δήλωσή του ότι αρνείται να αποφυλακιστεί υπό οποιοδήποτε όρο "πλην εκείνου της απολύτου δικαιώσεως και αποκαταστάσεως" του» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.
Επίσης ο υπουργός θυμίζει ότι η διαδικασία απονομής χάριτος κινείται κατά κανόνα με αίτηση του καταδικασθέντος και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης. Η «χάρη» αποτελεί αυτόνομο θεσμό, άλλως suigeneris (ιδιόρρυθμη) σύνθετη κυβερνητική πράξη, στη διαδικασία της οποίας μετέχουν το Συμβούλιο Χάριτος (γνωμοδοτικού χαρακτήρα επταμελές όργανο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από δικαστές), ο υπουργός Δικαιοσύνης (προτείνον όργανο) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (αποφασίζον όργανο).
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην ερώτησή του είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν προτίθεται η πολιτική ηγεσία «να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό».



Κόμματα: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πηγη: enikos.gr

2 σχόλια

  1. Καλά έκανε και έμεινε μέσα. Με τι μούτρα θα αντιμετώπιζε τους συγγενείς των θυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είμαι ούτε αλλά έτσι είναι τα παλικάρια. Ας τον συγκρίνουμε με τους διάφορους Άκιδες.
    Οι πολιτικοί .....αποκατέστησαν την Δημοκρατία και γέμισαν δισεκατομμύρια και offshore και οι ...κλέφτες Αξιωματικοί πεθαίνουν χωρίς ούτε σπίτι.
    Τον Πατακό τον ταΐζει η γειτονιά του όπως φυσικά και τον Άκη τον Παπούλια ,τον Σουφλιά τον Λιάπη κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση