GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική παρτίδα πόκα χαρακίρι στην Πελοπόννησο. Πρώτο φύλλο στο τραπέζι οι ΡΟΜΑ...

Από τον Π. Αντωνίου.  Πέντε οι παίκτες (Τατούλης-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΜΜΕ), πέντε τα χαρτιά που μοιράζει η μάνα (λαός), τρία τα χαρτιά μπαλαντ...

Από τον Π. Αντωνίου. 

Πέντε οι παίκτες (Τατούλης-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΜΜΕ), πέντε τα χαρτιά που μοιράζει η μάνα (λαός), τρία τα χαρτιά μπαλαντέρ στο κέντρο (εκλογικές δυναμικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής), έξι πονταρίσματα μέχρι τις εκλογές του 2014 και η μπόμπα χαρακίρι στήθηκε στην Πελοπόννησο.
Μεγάλα τα ρίσκα,μεγάλα τα κέρδη και ο χαμένος μόλις σκάσει η μπόμπα στην πολιτική παρτίδα,αλλάζει παιχνίδι και μένει με το μουτζούρη στο χέρι.
Το παιχνίδι λοιπόν ξεκίνησε, με το ποντάρισμα που ο Πέτρος Τατούλης έκανε με την δήλωση του για τους ΡΟΜΑ, σε κενό πολιτικό χρόνο πριν την αλλαγή του χρόνου. Ένα ποντάρισμα που ανέδειξε ξανά την ισχυρή πολιτική παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντός και εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Έδωσα εντολή να διαλυθούν οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο», ενημέρωνε με αυτό τον προβοκατόρικο τίτλο με Δελτίο Τύπου του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Προκάλεσε έτσι πολλές και αντίρροπες αντιδράσεις, αφήνοντας όμως σαφείς ενδείξεις για το πρώτο φύλλο που του μοίρασε στην παρτίδα μπόμπα χαρακίρι η μάνα (λαός), μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο.
Αβλεπτί (με κλειστά μάτια, χωρίς δεύτερη σκέψη) οι πολιτικοί σχηματισμοί αιφνιδιασμένοι και εκβιαστικά κάθισαν στον τραπέζι του παιχνιδιού και δήλωσαν με ανακοινώσεις τους «τα βλέπω» στο μεγάλο ποντάρισμα που έριξε στο τραπέζι ο Αρκάς, sui generis πλέον πολιτικός. Έχοντας όμως όλοι χάσει το προβάδισμα του πρώτου εκκινήσαντος.
Στο παιχνίδι βέβαια με χαμηλούς τόνους δήλωσαν «τα βλέπω» κυβέρνηση και ΝΔ με ένα κοινό ποντάρισμα. Ακόμα όμως μια φορά ο Σαμαράς και οι πολιτικοί του φίλοι πιάστηκαν πολιτικά στον ύπνο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ένα deja vu του2010 που, ο Αρκάς τέως βουλευτής και υφυπουργός της ΝΔ, κατέβηκε ανεξάρτητος υποψήφιος και κατάφερε με δεξιοτεχνικές κινήσεις να γίνει ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο.
Τότε ουσιαστικά αντίπαλο είχε τον Αντώνη Σαμαρά και σύσσωμη τη ΝΔ και τους μηχανισμούς της, τυπικούς και άτυπους, που τον πολέμησαν με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα σε εκείνη τη παρτίδα μουτζούρη που έμεινε στα χέρια του Αντώνη τελικά.
Παρόντες στο στοίχημα με ένα ποτ και σύσσωμοι οι τοπικοί καναλάρχες, εκδότες, δημοσιολόγοι, αερολόγοι και λοιποί που συνθέτουν τα «αφεντικά»(ο θεός να τους κάνει) των τοπικών ΜΜΕ στην Πελοπόννησο. Ένα συνονθύλευμα μικρονόων παραγοντίσκων που είτε κυνηγούν τα ρουσφέτια και τα κρατικά κονδύλια ή απλά την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας ή της μισαλλοδοξίας τους, με τις οποίες είχαν αποκτήσει προσβάσεις στο κατεστημένο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό «επαρχιωτισμό»που συντηρείται ακόμα και σήμερα από τις εποχές της χούντας.
Ακολούθησαν στην συνέχεια της δήλωσης Τατούλη μερικές μουδιασμένες αντιδράσεις μέσω διαδικτύου από τους Χρυσαυγίτες, που θεωρούν ότι ο άσσος μπαστούνι που κρατούν είναι το απόλυτο χαρτί. Το ίδιο έκαναν και αποψίες bloggers, καναλάρχες και εκδότες, υπέρ η κατά Τατούλη μπαίνοντας στο παιχνίδι για το τζόγο ασχέτως προοπτικής κέρδους.
Χαρακτηριστικό του συμβολισμού της πρωτοβουλίας των κινήσεων Τατούλη είναι ένα άρθρο σε εφημερίδα της Καλαμάτας από έναν εκδότη ορκισμένο εχθρό του Περιφερειάρχη, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον αναγάγει στον απόλυτο παίκτη για τις Περιφερειακές εκλογές του 2014, με ένα κείμενο το οποίο όμως έγραψε με την αρχική πρόθεση να αποκαθηλώσει τον Πέτρο Τατούλη (!!!).
«Ο Στόχος» μάλιστα μια άλλη online εφημερίδα(επίσημο όργανο της ΧΑ) επευφήμησε αρχικά την δήλωση Τατούλη, μέχρι τα βραδύκαυστα τοπικά στελέχη του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής να καταλάβουν ότι η παρτίδα ξεκίνησε σε βάρος τους, για να βγάλουν τελικά μια επιθετική (στα μέτρα της ημιμάθειας τους) ανακοίνωση για ψηφοθηρία (!!!).
Άσσος κούπα λοιπόν θεωρεί η ΧΑ ότι είναι το χαρτί που σήκωσε ο Πέτρος Τατούλης, με την πολιτική αυτή κίνηση που έκανε τους πάντες να ανησυχήσουν.Με αντίστοιχα απόλυτα πολιτικά προβλέψιμες θέσεις ήρθαν και οι ανακοινώσεις των«ευαίσθητων» αριστερών ή αριστεριζόντων: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Οικολόγων, που αιφνιδιασμένοι και αυτοί μπήκαν στο παιχνίδι με τα χαρτιά που τους μοίρασε η μάνα (λαός) από τις εκλογές του καλοκαιριού (εφταράκια και οχταράκια) . Έβγαλαν Δελτία Τύπου σε γραμμή «ανθρωπιστικού» περιεχομένου καταγγέλλοντας τον Τατούλη για φασισμό και επικίνδυνες θέσεις δείχνοντας ως πολιτική λύση για τους ΡΟΜΑ, τους μετανάστες και τους λαθραίους στη χώρα μας, την γκετοποίηση της Πελοποννήσου (!!!).
Δείχνουν όμως έτσι και αυτοί ξεκάθαρα, με την αντίδραση τους,ότι έχουν την ίδια αντίληψη με τους φυσικούς τους αντιπάλους του μαύρου φασισμού, για τον άσσο κούπα που κρατά ο Τατούλης. Σε μια παρτίδα μάλιστα στην οποία ο ίδιος επιθυμεί να πετύχει το απόλυτο Φλος Ρουαγιάλ στον άσσο, για να επιβληθεί ξανά ως ο απόλυτος άρχοντας της Πελοποννήσου.
Μπλόφα ή όχι το ποντάρισμα στην εθνικοπατριωτική συνείδηση των Πελοποννησίων, την οποία μονοπωλεί η Χρυσή Αυγή, ο Πέτρος Τατούλης έθεσε τους όρους της παρτίδας χαρακίρι που θα δούμε τους επόμενους μήνες, μέχρι τις Περιφερειακές εκλογές του 2014.
Προσέφερε μάλιστα με αυτό το στοίχημα πολιτικό διέξοδο στους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που θέλουν να τιμωρήσουν τα παραδοσιακά κόμματα, αλλά δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με το φασισμό μιας ναζιστικής οργάνωσης,ούτε με τις συμμορίτικες μεθοδολογίες μιας εξτρεμιστικής αριστερής εκδοχής της Χρυσής Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τατούλης λοιπόν σχεδίασε τον καμβά του χώρου στον οποίο θα απευθυνθεί και η παρτίδα ξεκίνησε με όλους τους άλλους παίκτες να στέκονται απέναντι του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση