GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Σαξώνη...

Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού...

Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, επέρριψε, ολοκληρώνοντας τη διήμερη απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης.
«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Μιχάλης Λεμούσιας (σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας) και ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε ο Παναγιώτης Σαξώνης.
Ο άλλοτε ταμίας της Ταμειακής Υπηρεσίας επισήμανε ότι ο Μιχάλης Λεμούσιας ήταν το κουμάντο στα οικονομικά του δήμου και σε άλλο σημείο δήλωσε:«Ρώτησα ποιοι γνωρίζουν ότι παίρνουμε χρήματα κατ' αυτόν τον τρόπο και ο Λεμούσιας μου απάντησε ότι γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν».
Σημείωσε ότι τη δική του «αμοιβή» -10% επί των υπεξαιρεθέντων κάθε φορά χρημάτων- την είχε ορίσει ο άλλοτε γενικός γραμματέας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. «Μου είπε μη στενοχωριέσαι, θα πάρεις και συ κάποια χρήματα. Δεν ζήτησα το 10%. Με εμπιστευόταν απόλυτα», τόνισε.
Έκανε λόγο για «μεθοδολογία παράνομων εντολών», τονίζοντας ότι οι ειδικές εντολές παύσης πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων βοήθησαν να γίνει η υπεξαίρεση. Όπως κατέθεσε, την ώρα που βγαίναν οι ειδικές εντολές, ο Σαξώνης έπαιρνε 200.000 ευρώ σε μετρητά.
Κληθείς να απαντήσει για την σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε ότι «έχω 12 ευρώ στην τσέπη μου».
Ο Παναγιώτης Σαξώνης ρωτήθηκε γιατί κάποια πράγματα που κατέθεσε στην απολογία του δεν τα κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και απάντησε το εξής: «Έχω αφεθεί στη μοίρα μου από όλους τους συγκατηγορουμένους μου. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Όταν τα παίρναμε ήταν καλά;».
Επέμεινε ότι από τους τρεις κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών μόνο ο Αναστάσιος Γερογιάννης γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ οι άλλοι δύο -ο Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο Μιχάλης Ζορπίδης- όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο υπάρχει αποχώρησαν.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, τον οποίο έβαλε επίσης στο «κάδρο» των ευθυνών ο Σαξώνης. Στη συνέχεια, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι, ενώ τελευταίοι θα απολογηθούν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας.
Πηγή: AΜΠΕ

3 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΜΠΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΞΩΝΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΓΔΑΡΕΣ Η ΤΟΝ ΦΕΣΩΣΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΕΟΡΓΩΠΟΥΛΟ...

    ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ... ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΘΕ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ... ΣΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ...ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΓΑΖΟ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ;;;

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΞΕΡΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΦΕΣΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ...

    ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΗ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΣΩΣΕΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ...

    ΤΩΡΑ ΑΡΧΗΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΣΠΕΣ Η ΣΥΧΓΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ... ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στο "νταβατζή" του Ηρακλείου.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης δια του δικηγόρου του, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Περυσινάκης και Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επίσης δια του δικηγόρου του, για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

    Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, κατηγορώντας τον Γιάννη Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσης γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

    Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο καταστήματα, αφού όπως υποστήριξε εκεί δραστηριοποιούνται οικονομικά συγγενικά του πρόσωπα.

    Ο επιχειρηματίας που κατέθεσε τη μήνυση χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και στο δικαστήριο μιλώντας για μια ομάδα ανθρώπων «που κάνει κουμάντο στο Ηράκλειο».

    Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για παραβίαση καθήκοντος δόθηκε στο δήμαρχο Ηρακλείου. Η ίδια ποινή δόθηκε και για τον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκη, αλλά και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

    Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

    Διαβάστε κι αυτά:
    «Που τα βρήκε τα 153 χιλιάρικα ο γιος του Κουράκη;
    Μετά από σκληρή δυλειά :)... όπως και ο μπαμπάς που από αποθηκάριος της ΔΕΗ, έγινε Πρόεδρος ΠΑΕ»

    «Κι άλλες εταιρίες έχει ο γιος Κουράκης... α ρε ΠΑΣΟΚαρα αθάνατη»
    Πέφτουμε απ' τα σύννεφα!!!

    Και ο ΠΑΣΟΚος Δήμαρχος Ηρακλείου στη λίστα του ΣΔΟΕ, αλλά δεν γράφτηκε το όνομά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα ειναι δυνατον να κατηγορουν τον κ. Παπαγεωργοπουλου? Που ακουστηκε Δημαρχος να κλεβει, αυτο πια ειναι απο τα απιστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση