GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σέρρες: Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

Περισσότερα από τριάντα τρακτέρ παρέταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι...

Περισσότερα από τριάντα τρακτέρ παρέταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Κώστα Ξενιτίδη, οι Σερραίοι αγρότες αναμένουν τα αποτελέσματα των διήμερων συναντήσεων των εκπροσώπων τους που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς.
«Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, θα συμμετέχουμε στις πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσει», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ξενιτιδής.
Αύριο αναμένεται οι αγρότες των ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων του νομού Σερρών, να συναντηθούν και στο δ.δ. Μητρουσίου του δήμου Σερρών για να λάβουν τις αποφάσεις τους, ενώ αναμένεται την Πέμπτη να συναντηθούν στις Σέρρες, όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού προκειμένου να συναποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αγρότες να βάλουν πλάτη για να βοηθήσουν και αυτοί να ξεπεραστεί η κρίση απεύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και παράλληλα να προβούν σε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση. «Πιστεύω ότι οι αγρότες περνάνε δύσκολες στιγμές σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα συνολικά. Πιστεύω όμως πως καταλαβαίνουν, ότι πρέπει όλοι μας κάτω από τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, να βάλουμε πλάτες για να ξεπεραστεί η κρίση το συντομότερο δυνατόν. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένας διάλογος για να βρεθούνε λύσεις, εκεί που μπορούνε να βρεθούνε λύσεις που θα είναι ρεαλιστικές και μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Οι αγρότες θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καλά κάνουν και διεκδικούν τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, αλλά θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να κάνουν έναν διάλογο ώστε να βρεθεί λύση» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης από τις Σέρρες, κατά την παρουσία του σε συνεστίαση που πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Πεντάπολης του δήμου Εμμανουήλ Παπά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση