GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ και ο Τσίπρας

Toυ Τάκη Μίχα Ίσως να φαίνεται εξωπραγματικό όμως υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου  και του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. ...

Toυ Τάκη Μίχα

Ίσως να φαίνεται εξωπραγματικό όμως υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου  και του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο σημαντικό κοινό σημείο είναι η συνειδητοποίηση αμφοτέρων ότι ο κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει με την ευρωζώνη αλλά ότι υπάρχουν και άλλα ίσως πολύ πιο ενδιαφέροντα μέρη στον κόσμο τα οποία πρέπει κανείς να μελετήσει.
Ο κ.Τσίπρας έδειξε ότι έχει την διάθεση να ξεφύγει από τον ευρωεπαρχιωτισμό με το πρόσφατο ταξίδι του στην Λατινική Αμερική. Μπορεί κανείς να προβληματίζεται (δικαιολογημένα!) με το αν ο Έλληνας πολιτικός εξήγε  τα σωστά συμπεράσματα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ανάλογη διάθεση ρήξης με τον ευρωεπαρχιωτισμό δείχνει και η κ.Μέρκελ στην πρόσφατη συνέντευξη της με τούς Financial Times. «Θεωρώ ανησυχητικό» δηλώνει στην συνέντευξη «ότι πολλοί Ευρωπαίοι το θεωρούν δεδομένο ότι η Ευρώπη μαζί με τις ΗΠΑ αποτελούν τα μοναδικά σημεία αναφοράς-ότι η Ευρώπη παραδοσιακά είναι ισχυρή και ότι ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να μας μιμηθεί.»
Και συνέχισε: «Καιρό τώρα έχουν εμφανισθεί άλλα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης: Η Κίνα η Ινδία η Ιαπωνία η Βραζιλία και σ αυτές τις χώρες σύντομα θα προστεθούν και άλλες που δουλεύουν σκληρά και προωθούν τις καινοτομίες»
Προσφάτως δόθηκε στην δημοσιότητα η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που αφορά την Ανατολική Ασία πού έρχεται να ενισχύσει τις απόψεις της κ.Μέρκελ. Οι οικονομίες των χωρών της Ανατολικής Ασίας τονίζει η έκθεση έδειξαν τρομερή ανθεκτικότητα παρά την αρνητική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Η έκθεση προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή το 2013 θα φτάσει το 7,9%. Σύμφωνα με την έκθεση το τμήμα του πληθυσμού πού ζει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα αναμένεται να πέσει στο 23.3% -πού αποτελεί σημαντική μείωση από το 28,8% το 2010.
Το επόμενο έτος η οικονομία της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,4% ως αποτέλεσμα κυρίως των μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων που έχουν μπει στα σκαριά. Οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ασίας αναμένεται να έχουν ρυθμούς ανάπτυξης το επόμενο έτος της τάξης του 5,7%. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η έκθεση στην οικονομία της Ταϊλάνδης μία χώρα πού ανέκαμψε σημαντικά μετά τις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες (αν ανάλογες πλημμύρες είχαν γίνει στην Ελλάδα όχι μόνο η χώρα δεν θα είχε ανακάμψει αλλά ακόμα θα συζητούσαν στα τηλεπαράθυρα για το «ποιός φταίει») Άλλο ένα «αστέρι» σύμφωνα με την έκθεση θα είναι η Μυανμάρ της οποίας η οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος αναμένεται να ξεπεράσει το 6%.
Ο μόνος σοβαρός κίνδυνος για αυτές τις χώρες προέρχεται από το τύπωμα χρήματος στο οποίο επιδίδονται με αυξανόμενη μανία η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί μία ροή ξένων κεφαλαίων προς τις χώρες της Ανατολικής Ασίας με αποτέλεσμα την δημιουργία «φουσκών» και τον κίνδυνο αιφνίδιας απόσυρσης των κεφαλαίων στο μέλλον.

2 σχόλια

  1. Ο Μπαλάφας επιβεβαιώνει ότι ο καθεστωτικός ληστής του Βούτση είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες στη βίλα Αμαλία.

    «Δεν έχει σημασία τι κάνουν η ανιψιά του ενός και ο γιος του άλλου»... λέει με νόημα θέλοντας να πει ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τις οικογένειές τους, αλλά ξέχασε να συμπληρώσει «μόνο ο Ρουσσόπουλος ήταν υπεύθυνος για τη Μάρα Ζαχαρέα και έπρεπε να παραιτηθεί».

    Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν είναι υπεύθυνοι για τους ψηφοφόρους τους που τα σπάνε ούτε για τα παιδιά τους που ληστεύουν...

    Μπορούν να μας πούνε γιατί είναι υπεύθυνοι;

    Γιατί έτσι όπως το πάνε ακόμα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστεί να ληστεύει θα βγει ο Τσίπρας να μας πει δεν είμαι υπεύθυνος για τους βουλευτές μου....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι ..τυχοδιώκτες παίζουν ή είναι αμετανόητοι Εγκληματίες".

    Γιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη της «Βίλας Αμαλία».

    Μαντέψτε ποιου;

    Ο Βουλευτής αποχώρησε εσπευσμένα από το κανάλι που ήταν καλεσμένος για να πάει στο χώρο της κατάληψης

    Ανάμεσα στους καταληψίες που εισέβαλαν σήμερα το πρωί στη «Βίλα Αμαλία», σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ήταν και ο γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση.

    Μόλις έγινε γνωστό πως αντιεξουσιαστές κατέλαβαν και πάλι το κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, ο κ. Βούτσης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

    Λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε πως ο γιος του Γιώργος ήταν ανάμεσα στους καταληψίες -πληροφορία, την οποία φέρεται να εκμυστηρεύτηκε και στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη που ήταν και αυτός καλεσμένος στην εκπομπή- και αποχώρησε εσπευσμένα από το κανάλι.

    Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ, αφού είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου του 2007 για συμμετοχή σε ληστεία σε τράπεζα στου Γκύζη.

    Γνωστός στο χώρο των αναρχικών ο Γιώργος Βογιατζής – Βούτσης είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξης, για την ληστεία στην ΕΤΕ Γκύζη το 2007.
    Ωστόσο βρίσκεται εκτός φυλακών με όρους εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και δύο χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Στην απολογία του ο ίδιος είχε πει «δεν μετανιώνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το ξαναέκανα».

    Δικαίωση Πολύδωρα-Ο γιός του Βούτση ο ληστής που συνελήφθη.

    * Βούτση παραιτήσου και άντε να συμμαζέψεις το σπίτι σου και την οικογένειά σου και να μας αφήσετε ήσυχους.

    - Σχέσεις του καθεστωτικού ληστή, υιού Βούτση με τους τρομοκράτες αναφέρεται στη δικογραφία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση