GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανικά ΜΜΕ: Δεν μπορούν να πληρώσουν οι Ελληνες...

"Το όριο της αντοχής" είναι ο τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος "Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55...

"Το όριο της αντοχής" είναι ο τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος "Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δισ. ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν".
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.
"Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει. Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ» σημειώνει η εφημερίδα.
Η Tagesspiegel του Βερολίνο, εξάλλου, αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. «Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος. "Το 2013 ανήλθαν σε 53,9 εκ. ευρώ, το 2012 σε 52,3 εκ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 51,4 εκ ευρώ", γράφει.
Τέλος σε σύντομη είδηση η εφημερίδα Bild αναφέρεται στις επισκέψεις Παπούλια και Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον τίτλο: οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο. "Οι δύο σημαντικότεροι Έλληνες πολιτικοί ταυτόχρονα στο Βερολίνο!".
Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο

  1. η Ελλάδα θα συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή;

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση