GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα παραιτηθώ από ισόβιος γερουσιαστής»...

Δεν παραιτούμαι από ισόβιος γερουσιαστής, δηλώνει ο Μόντι και κάνει ειρωνική αναφορά στον Μπερλουσκόνι. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως, είναι...

Δεν παραιτούμαι από ισόβιος γερουσιαστής, δηλώνει ο Μόντι και κάνει ειρωνική αναφορά στον Μπερλουσκόνι. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως, είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» μαζί με τον «Καβαλιέρε» και τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
«Δεν εννοώ να παραιτηθώ από ισόβιος γερουσιαστής», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «θέλησε να μπει στην ενεργό πολιτική διότι φοβόταν ότι θα μπορούσε να πάνε χαμένα όσα θετικά πράγματα κατάφερε να κάνει, μέσα σε ένα χρόνο, η κυβέρνηση του».
Αναφερόμενος, έμμεσα, στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με σχετική δόση ειρωνείας, ο Μόντι τόνισε πως «έχει επίγνωση ότι χαμογελά πολύ λιγότερο από κάποιους άλλους, που συνέβαλαν στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας».
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, υπογράμμισε, δε, ότι είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» μαζί με τον «Καβαλιέρε» και τον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Αργά χθες το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε και το σύμβολο της κεντρώας λίστας που υιοθέτησε το πολιτικό του πρόγραμμα. Φέρει μια στιλιζαρισμένη Ιταλική σημαία με το σύνθημα «Με τον Μόντι, για την Ιταλία».
Στη γερουσία η λίστα των κεντρώων δυνάμεων θα είναι μια, με το προαναφερθέν σύνθημα. Στην βουλή, το «ψηφοδέλτιο Μόντι» (με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών) θα είναι μέρος του συνδυασμού, που θα απαρτίζουν επίσης, η λίστα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc και το κεντροδεξιό κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία», του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.
Ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός, τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική υπουργοποίηση του, ενώ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη, ότι «αν του προταθεί θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάλι πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση