GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιο ήταν το θύμα της δολοφονίας στα Πετράλωνα...

Ο Σαχτζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν γεννήθηκε το 1986 και ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν χθες τα ξημερώματα στα ...

Ο Σαχτζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν γεννήθηκε το 1986 και ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν χθες τα ξημερώματα στα Πετράλωνα, την ώρα που έφθανε στη δουλειά του. Ξεκινούσε κάθε πρωί από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, για να φθάσει, στον εργοδότη του, στα Πετράλωνα. Εργαζόταν στις λαϊκές αγορές.
«Σήμερα δεν ήρθε», απάντησε ο εργοδότης του στους τρεις Πακιστανούς συγγενείς του, με τους οποίους μοιραζόταν το δωμάτιο στην οδό Λαχανά 48, στο Περιστέρι. Ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ, λέει ότι ο Σαχτζάτ ζούσε νόμιμα: «Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας εργοταξίου στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε».
Αναφέρει ότι «ζούσε πολύ δύσκολη ζωή. Είχε οχτώ αδέλφια. Έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδελφές του. Έλεγε συχνά ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα καταφέρει να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος».
Πηγή: Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο

  1. Η ένοχη σιωπή της Χρυσής Αυγής… Τί γίνεται με την έρευνα της Αστυνομίας για τα οπλοστάσια;

    Το συνήθως λαλίστατο -ανεξαρτήτως με το τί λέει- τμήμα επικοινωνίας και προπαγάνδας του νεοναζιστικού μορφώματος της χρυσής αυγής, προτίμησε αυτή τη φορά τη σιωπή. Θεωρώντας προφανώς ότι είναι χρυσός.

    Η σύλληψη από την Αστυνομία των δύο ύποπτων για την άγρια δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα, με εξόφθαλμα πλέον

    προφανές το ρατσιστικό κίνητρο και την φασιστική μισαλλοδοξία, έρχεται για πρώτη φορά να συνδέσει το γκρουπούσκουλο που αναζητά επίφαση νομιμότητας προφασιζόμενο κόμμα του κοινοβουλίου, με τα δολοφονικά frei korps που κυνηγούν τις ιδεολογικής κατασκευής τους λαίλαπες και χίμμαιρες στο κέντρο της Αθήνας.

    Το bloko.gr και το Ποντίκι με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ, έχουν καταδείξει τους δύο πόλους λειτουργίας μέσα σε αυτό το “οικοσύστημα” σύναξης φαντασμάτων από το πιο νοσηρό κι ερεβώδες περιθώριο της ιστορίας. Άλλωστε, σε μία από τις συγκεντρώσεις στρατιωτικού πάντοτε τύπου των χρυσαυγιτών στα εγκαίνια ενός … “πολιτικού” γραφείου στην Αχαΐα, το πρωτοπαλίκαρο του φυρερίσκου Παναγιώταρος είπε στα αλαλάζοντα αφιονισμένα πλήθη, “να υπακούν στις διαταγές της διοίκησης ανεξαρτήτως αν κάποιες από αυτές τις διαταγές τους φαίνονται ασκατανόητες”. Η εξήγηση είναι απλή. Όταν έχεις μυηθεί στις εγκληματικές τακτικές και στις καταδρομικές επιχειρήσεις, είναι φυσικό να σε παραξενεύουν οι διαταγές υποκριτικά προσωρινής συμμόρφωσης στη Δημοκρατία.

    Σε δύο περιπτώσεις, σε Σπάρτη και Βόλο, από τυχαία κάθε φορά γεγονότα ανακαλύφθηκαν οπλοστάσια φανατικών μελών της χρυσής αυγής, όμως η έρευνα δεν προχώρησε παραπέρα. Όχι για τα συγκεκριμένα, αλλά για τα άλλα και πιο αναβαθμισμένα οπλοστάσια που σύμφωνα με εκτιμήσεις δημιουργούνται στα πρότυπα της κόκκινης προβιάς.

    Κι όταν δοθεί εντολή εξαπόλυσης αυτού του είδους η τρομοκρατία, τα χτυπήματα θα είναι ανελέητα και καταιγιστικά. Τότε όμως το στοίχημα και οι ευκαιρίες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία θα έχει χαθεί.

    http://www.bloko.gr/ellada/h-enoxh-siwph-ths-xryshs-ayghs-ti-ginetai-me-thn-ereyna-ths-astynomias-gia-ta-oplostasia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση