GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Χαμπέρμας το "Έρασμος"...

Ο Γιούργκεν Χαμπέρμας, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος, στην Ολλανδία, κέρδισε σήμερα το φετινό Βραβείο Έρασμος, του ...

Ο Γιούργκεν Χαμπέρμας, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος, στην Ολλανδία, κέρδισε σήμερα το φετινό Βραβείο Έρασμος, του ομώνυμου ιδρύματος,"για το σύνολο του συγγραφικού έργου του με θέμα την Δημοκρατία".
"Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Γιούργκεν Χαμπέρμας αποτελεί δεσπόζουσα μορφή της ιδεολογικής αναζήτησης στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνιολογίας και της φιλοσοφίας. Η ανάλυσή του, έχει οξυδέρκεια κριτικό πνεύμα, διατηρώντας ακέραιη την αισιοδοξία για το μέλλον που έχει η δημοκρατική Ευρώπη", αναφέρει επίσης το πρακτικό της απονομής αυτής της τιμητικής διάκρισης.
Στο διαχρονικό σημαντικό έργο του - με κομβικό σημείο τη δημοσίευση, το 1962, του "Δομικού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Σφαίρας" - ο τιμηθείς φιλόσοφος, 83 ετών σήμερα, αναζητά τον βέλτιστο τρόπο οργάνωσης μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνει εντούτοις ότι αυτή πάσχει τώρα από ένα έλλειμμα Δημοκρατίας, το οποίο ναρκοθετεί την αλληλεγγύη των πολιτών στο όραμά της.
Ο Χαμπέρμας γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 18 Ιουνίου του 1929. Στο Γκέτινγκεν, στη Ζυρίχη, στη Βόνη διαδοχικά πήρε πτυχία: φιλοσοφίας, ψυχολογίας, γερμανικής λογοτεχνίας, οικονομικών.
Το βραβείο Έρασμος συνοδεύει ένα έπαθλο 150 χιλιάδων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση