GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή επιστολή Χρυσοβελώνη, Μεϊκόπουλου, Μουτσινά προς τον Περιφερειάρχη Αγοραστό

Του ζητούν να αναστείλει την διαδικασία θεώρησης αδειών των μικροπωλητών λαϊκών αγορών Οι Βουλευτές Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρ...

Του ζητούν να αναστείλει την διαδικασία θεώρησης αδειών των μικροπωλητών λαϊκών αγορώνΟι Βουλευτές Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καθώς και ο Ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, για το ζήτημα που απασχολεί την Ένωση Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, ειδών ένδυσης, υπόδησης & οικιακής χρήσης Ν. Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός», ζητώντας την αναστολή των διαδικασιών θεώρησης των αδειών των προαναφερθέντων επαγγελματιών για το 2013.
Συγκεκριμένα ανέφεραν στην επιστολή τους:
«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,
Απευθυνόμαστε σε εσάς για το επείγον και ταυτόχρονα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που απασχολεί την Ένωση Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, ειδών ένδυσης, υπόδησης & οικιακής χρήσης Ν. Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός». Αφορά στη θεώρηση των επαγγελματικών τους αδειών, λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων στον ΟΑΕΕ και στην Εφορία, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να λάβουν τόσο ασφαλιστική όσο και φορολογική ενημερότητα.
Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία των ως άνω μικροπωλητών στην Π.Ε. Μαγνησίας έχει ήδη χάσει τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης, λόγω οφειλών εξαιτίας του υπέρογκου ύψους των εισφορών που υποχρεούνται να καταβάλουν στον ασφαλιστικό φορέα (ΟΑΕΕ), η ρύθμιση των οποίων είναι αδύνατη γιατί ως γνωστόν απαιτείται προκαταβολή ποσού έως 3.000 ευρώ.
Εκτός όμως από την έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης επειδή οι προαναφερθέντες αδυνατούν λόγω των οφειλών τους να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν παρέχεται στους ήδη αδειούχους η δυνατότητα θεώρησης των αδειών τους άσκησης επαγγέλματος, έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν αυτές και ταυτόχρονα να απωλέσουν τα μέσα προσπορισμού των αναγκαίων, για την επιβίωση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.
Στο όνομα της γενικής αρχής της χρηστής διοίκησης που πρέπει να διέπει τη δημόσια διοίκηση καθώς και της επιτακτικής ανάγκης προσαρμογής όλων στη σημερινή τραγική πραγματικότητα, πρέπει ως αρμόδια υπηρεσία να λάβετε την πρωτοβουλία όπως με σχετική διάταξή σας αναστείλετε για το 2013 τις διαδικασίες θεώρησης των αδειών των επαγγελματιών που προαναφέρθηκαν τουλάχιστον μέχρι την έκδοση νέας ευνοϊκότερης και κυρίως πιο ρεαλιστικής δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση