GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπαν Αβραμόπουλος-Τσίπρας

Τι είπαν Αβραμόπουλος-Τσίπρας Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της...

Τι είπαν Αβραμόπουλος-Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική.
Όπως τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό και η επίτευξη συναινετικής εξωτερικής πολιτικής».
«Δεδομένου δε», όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι «η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή».
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων, αλλά η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες».
Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι προτεραιότητα του κόμματός του είναι «η ανάπτυξη πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής» και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.


Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Πιστεύω ότι δεν συζήτησαν τίποτα για τα ταξίδια του Τσίπρα στην λατινική Αμερική. Χωρίς να ξέρω κάτι, υποθέτω ότι η συζήτηση ήταν καθαρά ελληνικής πολιτικής θεματολογίας, μια συζήτηση της ΝΔ με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν θα το έβρισκα καθόλου απίθανο να συζήτησαν για τις αλλαγές που θα γίνουν στον εκλογικό νόμο (περιφέρεις, αριθμό βουλευτών με σταυρό και επικρατείας κλπ) και για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών που απ' ότι καταλαβαίνω απεύχεται η τρικομματική κυβέρνηση και θα κάνει τα πάντα να τις αποφύγει τουλάχιστον για στο 2013. Μέχρι να στήσουν δηλαδή τα παραμάγαζά τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα όποια θα καταλήξουν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι τους. Παραμάγαζα τα οποία θα ξαναεννωθούν μετά τις εκλογές με το γνωστό πλέον κόμμα ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση