GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Εθνική στρατηγική

Τσίπρας: Εθνική στρατηγική Το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για ...

Τσίπρας: Εθνική στρατηγική
Το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανάγκη «εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική», ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθούν συμμαχίες της Ελλάδας με χώρες που παίζουν ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.



Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ
Πηγη: enikos.gr

7 σχόλια

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΞΎΠΝΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΈΝΟ ΚΑΙ ΕΣΎ..

    Άστραψε και βρόντηξε η εντεταλμένη δημοσιογραφία για να τρομοκρατήσει τον κόσμο βαφτίζοντας κάθε μορφή αντίστασης στην εξαθλίωση ως ..εμφύλιο (!) και κάθε δίκαιη αγανάκτηση ως ..λιντσάρισμα..

    Η πιο ασυνείδητη και δωσίλογη δημοσιογραφία της Ευρώπης, που ψήφισε-στήριξε (το ίδιο και χειρότερο είναι) όχι μία αλλά τρεις φορές την καταδίκη της χώρας και εξαθλίωση του λαού της, δεν χόρτασε ακόμα..

    Άστεγοι κείτονται στους δρόμους, άλλοι βυθίζονται στους σκουπιδοτενεκέδες για να φάνε, άλλοι δεν αντέχουν και αυτοκτονούν καθημερινά, οι ξένοι δημοσιογράφοι μιλούν πλέον για ανθρωπιστικό ζήτημα στην Ελλάδα και η ντόπια δημοσιογραφία συνεχίζει να τρομοκρατεί για δήθεν «εμφυλίους», « λιντσαρίσματα» και άλλες τέτοιες εμφυλιοπολεμικές μαλακίες..

    Το να οδηγηθούν δηλαδή στο Ειδικό Δικαστήριο και να δικαστούν 4-5 δωσίλογοι «γιωργάκηδες», υπουργοί και πρωθυπουργοί που «έδωσαν» συνειδητά και αποδεδειγμένα τη χώρα τους και το λαό τους, το να πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες και να δικαστούν αυτοί που απέκρυπταν τις «λίστες» τους είναι «εμφύλιος» και «εθνικός διχασμός», ενώ το να αυτοκτονούν άνθρωποι κάθε μέρα είναι «εθνική ενότητα» και «σωτηρία της πατρίδος»!

    Φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

    Γνωρίζουν πως όταν σπέρνουν τον τρόμο και τη βία καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων, δεν μπορούν να περιμένουν να θερίσουν γαρδένιες στα μπουζούκια..

    Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά πως άλλο εμφύλιος και άλλο εξέγερση γιαυτό και τρομοκρατούν τον κόσμο με έναν αποτρόπαιο εμφύλιο για να αποτρέψουν μια αξιοπρεπή εξέγερση.

    Μια εξέγερση που την βλέπουν νάρχεται σαν καταιγίδα στο βάθος του ορίζοντα και αυτό είναι το μόνο που πραγματικά φοβούνται και το μόνο που καταλαβαίνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λίστα Λαγκάρντ –εκτός όλων των άλλων- ξεβρακώνει και δημοσιογράφους...

    Το μόνιμα σηκωμένο δάχτυλο του Πάσχου Μανδραβέλη κόπηκε...

    Πάσχος Παπακωνσταντίνου

    Η λίστα Λαγκάρντ –εκτός όλων των άλλων- ξεβρακώνει και δημοσιογράφους.

    Η αρχή έγινε με τον λαλίστατο Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος δεν έχει γράψει ούτε λέξη για τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Εντελώς συμπτωματικά, η σύζυγος του κ. Μανδραβέλη –η οποία είχε διοριστεί το ΙΚΑ Κοζάνης- ήταν ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Θυμάμαι την άνεση με την οποία ο Πάσχος Μανδραβέλης είχε επιτεθεί στο ντοκιμαντέρ συναδέλφου του, ο οποίος είχε μόλις απολυθεί από το συγκρότημα στο οποίο εργάζεται και ο ίδιος.

    Θυμάμαι επίσης πως ο Πάσχος Μανδραβέλης αμφισβήτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία από ασιτία.
    Θυμάμαι και το μένος του Πάσχου Μανδραβέλη κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Προφανώς, έκανε επίθεση στη σύζυγό του – ήταν ενδοοικογενειακό το...
    ζήτημα.

    Διάβασα το θλιβερό, γυναικουλίστικο –και ανάξιο λόγου- κείμενο του Πάσχου Μανδραβέλη για την σχέση της συζύγου του με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
    Διάβασα και τα εγκώμια του Πάσχου Μανδραβέλη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο παρελθόν. Τον εκτιμούσε πάρα πολύ. Όχι επειδή η σύζυγός του δούλευε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου. Αλίμονο.

    Τελικά, ο Πάσχος Μανδραβέλης ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος.
    Γι’ αυτό τους μισεί.
    Το μόνιμα σηκωμένο δάχτυλο του Πάσχου Μανδραβέλη κόπηκε.
    Το έκοψε μόνος του.
    Κακό πράγμα ο φανατισμός.
    Πολύ κακό.

    Βέβαια, ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι τυχερός.
    Η «Καθημερινή» ανήκει στους Αλαφούζους, όχι στην Ελένη Βλάχου.
    («Καίγονται» πολλοί δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Ανόητοι και θλιβεροί. Χρήσιμοι, όμως. Σου δείχνουν τι δεν πρέπει να γίνεις.)

    "Πιτσιρίκος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επέστρεψε μεταμφιεσμένος στην Ελλάδα ο... Γ. Παπακωνσταντίνου..

    Επέστρεψε από την Ολλανδία, όπου βρέθηκε οικογενειακώς για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, αφίχθη ινκόγκνιτο και ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας από Ανκόνα ταξιδεύοντας με πλοίο, ενώ το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του στη Κηφισιά έφερε συμβατικές πινακίδες. Μάλιστα πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπακωνσταντίνου να ήταν...μεταμφιεσμένος, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός.

    Πλέον ο πρώην «τσάρος» θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

    ...............................
    ΤΗΝ ΘΥΜΆΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΟΥΤΆΝΑ ΤΙ ΈΛΕΓΕ ΤΟ 2010;

    "Η φοροδιαφυγή είναι εθνικό άθλημα των Ελλήνων" έλεγε η σύζυγος Παπακωνσταντίνου..

    Απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία εμφανιζόταν το 2010 στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ζασλίν Βίνκε.

    «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωνε.


    Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας είχε τίτλο: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα παζλ».

    «Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα των Ελλήνων.Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας 20 ευρώ,τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω 4 ευρώ. Είναι να τρελαίνεσαι» έλεγε στη συνέντευξη, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.

    «Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως στην Ελλάδα ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» έλεγε χαρακτηριστικά η κυρία Βίνκε.

    «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας ολλανδός υπουργός είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα.

    Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν έλληνα βουλευτή. Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν και εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από νωρίς (προ)χτες το πρωί άρχισαν να χτυπούν δαιμονισμένα τα τηλέφωνα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

    Στελέχη αλλά και βουλευτές εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην (προαναγγελθείσα από προχθές) «αθώωση» του ΓΑΠ. Σε ρόλο αλεξικέραυνου, ο εξ απορρήτων του Τσίπρα Νίκος Παππάς απαντούσε (πολύ ...δημοκρατικά) στους περισσότερους «αυτή είναι η επιθυμία του Αλέξη»!
    //////////////////////////////
    ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΤΟΥ ΑΛΈΞΗ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ... είστε τελικά ΜΑΛΑΚΕΣ..ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΈΝΕ... ΆΝΤΕ ΡΕ!!!!!ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΆ; ΦΑΝΤΆΣΟΥ ΔΙΑΠΛΟΚΉ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΆ

    Η Ο.Π.Λ.Α... ΆΛΛΟ ΕΜΦΎΛΙΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΕΞΈΓΕΡΣΗ .. ΞΎΠΝΑ ΛΑΈ ΜΗΝ ΤΡΏΓΕΣΤΕ ΜΕΤΆΞΙ ΣΑΣ ΓΑΜΩΤΟ ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕ ... ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑ ΧΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΤΟΥ ΑΛΑΞΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!

    Ευτυχώς που μένουν τα γραφτά στο δίκτυο ακόμα: {ΤΣΕΚΆΡΕΤΕ} Ιουνίου 20, 2008..

    Αρκετά με τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια των κρατούντων.

    Έχοντας την πρωτοβουλία αυτοί με τα λεφτά μας χτίζουν θέρετρα και κέντρα αναψυχής όπου τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων, σαν λογικά όντα που θέλουμε να λεγόμαστε τι κάνουμε;

    Η κοινωνία πρέπει να σκύψει επάνω στα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα.

    Το κράτος αδιαφορούσε, αδιαφορεί και θα συνεχίσει να αδιαφορεί για τα προβλήματα του απλού λαού και για την επίλυσή τους. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας του. Η αλλαγή πρέπει να γίνει από τον κόσμο, από τα κάτω από την ίδια την κοινωνία.

    Χωρίς λαϊκισμούς και τάση ισοπέδωσης των πάντων αλλά με κριτική σκέψη και επιχειρήματα, με συλλογική δράση και όχι με ατομικό Δονκιχωτισμό, πρέπει να καταδείξουν τα αρνητικά του συστήματος, τις αδικίες και τις απάτες που διαπράττονται και να προτείνουν λύσεις.

    Αλλά το θέμα δεν είναι να δοθούν απλά περισσότερα χρήματα αλλά και να καταμεριστούν ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις ανάγκες των κολαούζων της εξουσίας.

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνες που έχουμε αφήσει τις ζωές μας στα χέρια άλλων? που αφήνουμε τα δικά μας προβλήματα να τα λύνουν οι επαγγελματίες της πολιτικής με τα γνωστά κάθε φορά αποτελέσματα.

    Για την SIEMENS περιμένετε να γίνει τίποτα; Το κεφάλαιο (Έλεγχος της Δικαιοσύνης) έχει γράψει κατάμαυρες σελίδες στην νεοελληνική ιστορία που ποτέ ο δάκτυλος δεν ήταν μόνο (ελληνικός). Παράδειγμα, οι συνθέσεις των δικαστών που δικάζουν τις αυτές της ομάδες τον πολιτικών απατεώνων Ν.Δ Η ΠΑΣΟΚ .

    Κάποιοι από τους δικαστές πριν τελειώσουν το “έργο τους” κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δίκης θα πάρουν προαγωγές ,η σύνταξη είναι σαφέστατη η ημιτελής κατάρτισή τους.


    Η προσπάθεια του κράτους να ελέγξει το θεσμό της δικαιοσύνης μπορεί να γίνει κατανοητή και από την ανάλυση των ρόλων του παραδικαστικού κυκλώματος που “απένειμε” δικαιοσύνη στις συνιστώσες της ίδιας κρατικής εξουσίας (χαζοπράκτορες, μεγαλοδικηγόροι αστοί, μεγαλογιατροί, μεγαλοδημοσιογράφοι,μεγαλοεργολάβοι, ανώτερο παπαδαριό, πρεζέμποροι, ανώτεροι αξιωματούχοι και λοιπές φάρες της εξουσίας).

    Τροφοδοτώντας τους με νομική ασυλία και μπόλικο χρήμα, είτε από ασφάλιστρα είτε από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (off shore εταιρείες κλπ.

    Του Μπούνζουκα Τηλέμαχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑ ΧΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΤΟΥ ΑΛΑΞΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!

    Ευτυχώς που μένουν τα γραφτά στο δίκτυο ακόμα: {ΤΣΕΚΆΡΕΤΕ} Ιουνίου 20, 2008....{2}


    Μας ζητάνε συνέχεια ΑΝΟΧΗ στα σοβαρά προβλήματα μας, μείωση στους μισθούς ,συντάξεις , 65 ώρα εργασίας , υγείας, παιδείας, και στης εκλογές μας ζητάνε να γινόμαστε ψηφοφόροι/κουκιά τους ,θα δεχόμαστε ακόμα για τον εαυτό μας έναν τέτοιο υποτιμητικό ρόλο;.

    Εμείς σας ζητάμε άμεσα την κατάργηση της βουλευτικής σας ασυλίας ΑΜΕΣΑ, γιατί αυτό είχε γίνει ώστε οι κομουνιστές βουλευτές να μπωρούν να εκφράζονται ελευθέρα για όσους δεν το ξέρουν . ΕΕΕ μη μου πείτε ότι αυτήν την εποχή υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Κύριοι της αριστεράς η του ΛΑΟΣ η του ΠΑΣΟΚ η της Ν.Δ.

    Κίνδυνος ΝΑΙ υπάρχει να έχετε τέτοια εξουσία στα χέρια σας κύριοι. Γιατί σας κάνει ΜΙΚΡΟΥΣ –ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ να μην μπορεί να σας αγγίξει κάνης ? ακόμα και σε φόνους όσοι από εσάς δεν το θέλετε αυτο απο μπλε, πράσινοι, (ακροδεξιοί), (αντάρτες) μπλε, (αντάρτες») πράσινοι, (ανεξάρτητοι), κόκκινοι, ροζ κ.ο.κ

    Είστε όλοι σας εξαρτημένοι και τσιράκια των οικονομικών συμφερόντων (μεγάλων και μικρών).βαρεθήκαμε της χαμογελαστές φάτσες σας που γεμίζουν στις προεκλογικές μέρες τους τοίχους, και περιγελούν τις ανάγκες και τις αγωνίες μας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

    Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία των 20 ετων του προκάλεσε την παρατεταμένη άσκηση της Κίρκης-Εξουσίας είχε αρχίσει να παραμορφώνει το ιδεολογικό πρόσωπο και να διαβρώνει την συνοχή του νεοσύστατου σοσιαλιστικού Κόμματος .

    Τα ανασυρθέντα, χάρη στη ακτινοβολία του τότε Αρχηγού του Ανδρέας Παπανδρέου κατά κομματικά στελέχη του και οι αναβαθμισμένες κοινωνικά και οικονομικά λαϊκές δυνάμεις στήριξης του ΠΑΣΟΚ μετατρέπονταν σιγά-σιγά σε αντιμαχόμενες κλαδικές φράξιες βολέματος και κυκλώματα “λιγούρηδων” μικροαστικού νεοπλουτισμού ήλθαν οι του χθες εκσυγχρονιστές, και σήμερα πάλι σοσιαλιστές. Που δεν υπηρετούν και δεν δεσμεύονται σε καμία πολιτική –χθες την πολιτική του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού, και σήμερα πάλι ντυμένοι την πολιτική του δήθεν σοσιαλισμού να μας πουν τι; είχατε τον χρόνο σας κύριοι το ματς τελείωσε .

    Έτσι μας ήλθε μετά από συνεχείς αλλαγές αρχηγών η Ν.Δ και με την στήριξη των Μ.Μ.Ε ..ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ

    ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ Γ.Κεφαλογγιανη, Ι Βαρβιτσιώτη ,και άλλων μας -σας έδειξαν ,ως καταλληλότερος πρωθυπουργός τον Κωστάκης που έγινε ΚΩΣΤΑΣ, και να οι ΜΙΖΕΣ , Η ανεξέλεγκτη αγορά, και τώρα κάνουν συναγωνισμό να μας πουν πιο έφαγε λιγότερα οικόπεδα και κότερα και τα ευρωτερα , η πιο είναι καλός γυναικάς ο Ανδρέας η ο Ζαχοπουλος ΚΑΙ ΕΤΣΙ ο Κωστάκης δεν έγινε ποτέ ΚΩΣΤΑΣ;.

    Να μην ξεχάσω και την αριστερά ΕΕΕΕ , (ΚΚΕ – ΣΥΝ), γιατί έχει και αυτοί έχουν λερωμένη την φωλιά τους από την εξουσίας έστω και τοπικής δημάρχων ας πούμε..

    Οι αριστεροί δήμαρχοι αποδείχτηκαν μια απ΄ τα ίδια και σε αρκετές περιπτώσεις η ακόμη χειρότεροι.

    Η εξουσία είναι γλυκιά και η Αριστερά, για να τη γευτεί, δε διστάζει να προχωρήσει σε κάθε είδους πολιτικές και εκλογικές κουμπαριές.

    Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, να πάρει έδρες στη Βουλή , για να αποκτήσει επιτέλους θεσμική εκπροσώπηση το ακροαριστερό άκρο του καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος που εκφράζει οπως το ΛΑΟΣ.

    Η λατρεία των θεσμών του συστήματος, η καλλιέργεια της ανάθεσης (εκπρόσωπος -εκπροσωπούμενος), ο πατερναλισμός, τα παραγοντιλίκια, η προβολή/αποθέωση των ηγετών – υποψηφίων, ο στρογγυλεμένος λόγος, το φλερτ με την εξουσία και τη διαχείρισή της, όλα αυτά καμιά σχέση δεν έχουν με την αυτοδιεύθυνση των αγώνων, τη ρήξη και την ανατροπή.

    Θέλει αγώνα για να φύγουνε από τα Μ.Μ.Ε και έντυπο τύπο οι χαζοχαρούμενες φάτσες των πολιτικών μας με παγωμένα τα χαμόγελα, και για να πέσει πανικός σε όλους (κυβερνώντες και (αντιπολιτευτικά) συμπολιτευόμενους, εκσυγχρονιστές και λαϊκιστές, ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές, κοσμοπολίτες και εθνικιστές, εργατοπατέρες και (ταξικούς) συνδικαλιστές, αριστερούς, αριστερούληδες και αριστεριστές).

    Ήρωας, δεν είναι εκείνος που δεν φοβάται, μα εκείνος που, παρά τον φόβο του, προχωρά.

    Του Μπούνζουκα Τηλέμαχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμμιά πρόταση,
    αντί αόριστων και θολών βερμπαλιστικών πυροτεχνημάτων και συνθημάτων,θα ακούσουμε από τον Αλέξη θαθα-Τσιπρανδρέου;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση