GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτι τρέχει με τη Ρούλα

Της Ζέττας Μακρή (Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων) Σε άρθρο με τίτλο « Κάτι τρέχει με τη Ζέττα » η κυρία Ρούλα Γεωργακοπούλου ...

Της Ζέττας Μακρή
(Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων)
Σε άρθρο με τίτλο «Κάτι τρέχει με τη Ζέττα» η κυρία Ρούλα Γεωργακοπούλου διακωμωδεί μια πτυχή της οικογενειακής βίας. Αστειεύεται με το ζήτημα της βίας κατά των ανδρών, λεκτικής και σωματικής. Γράφει: «Δεν μπορώ να ξέρω αν στον Βόλο πέφτει παντόφλα, ξέρω όμως ότι μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, στην Ξάνθη, συνέβη χθες ο πιο ειδεχθής βιασμός μετά φόνου».
Η παντόφλα πέφτει παντού στην Ελλάδα, στον Βόλο όσο στην Καλαμάτα και αλλού. Είναι κάτι που έχει μετρηθεί επιστημονικά και συνάδει με τα αποτελέσματα μελετών σε άλλες δυτικές χώρες. Οι γυναίκες υβρίζουν, σπρώχνουν, πετούν αντικείμενα και αυτές οι συμπεριφορές λυπούν, θίγουν και προσβάλλουν τους άνδρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το φαινόμενο πρέπει να αποσιωπηθεί. Δεν καταλαβαίνει γιατί αυτές οι καθημερινές συμπεριφορές συγκρίνονται με αποτρόπαιους βιασμούς.
Η θέση μου για τη βία αφορά τόσο την οικογένεια όσο και την κοινωνία. Καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζω τη βία του σπιτιού και τη βία του δρόμου. Καταδικάζω τη βία της εξουσίας και τη βία των αντιεξουσιαστών. Καταδικάζω τη μικρή βία και τη μεγάλη βία. Καταδικάζω τη βία των ανδρών και τη βία των γυναικών. Είμαι Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και όχι Γραμματέας της Γυναίκας Ευνούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση