GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Χρυσοβελώνη για τις διαθεσιμότητες...

Η Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζ...

Η Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για τις διαθεσιμότητες που θα μετατραπούν τελικά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων ρώτησα για 3η φορά πριν από 2 μήνες στη Βουλή τον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη. Την απάντηση που δεν πήρα έρχεται να την δώσει το ΔΝΤ με την τελευταία έκθεση του.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με την Τρόικα μέσω των διαθεσιμοτήτων θα επιτευχθούν άμεσες μισθολογικές εξοικονομήσεις για το Δημόσιο ύψους 167 εκατ. Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδέχθηκε κι η Συγκυβέρνηση με το τελευταίο μεσοπρόθεσμο.
Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως θα προκύψουν οι παραπάνω μειώσεις μισθών των 27.000 υπαλλήλων που θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης μέχρι το τέλος του 2013. Γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν αν όντως «πρόκειται απλώς για μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη» όπως διατείνεται ο κ. Υπουργός.

2 σχόλια

  1. Για κάθε δημόσιο υπάλληλο που διατηρεί τη θέση και το μισθό του, απολύονται και δύο ή τρεις εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα!

    Τα αυξημένα και άδικα τέλη στα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν φόρους για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείνουν τα συνεργεία και να απολύονται οι εργαζόμενοι εκεί.

    Ετσι μένουν χωρίς δουλειά οι Έλληνες που παράγουν έργο ενώ μισθοδοτούνται οι άχρηστοι που δεν παράγουν τίποτα εκτός από γραφειοκρατία!

    Πότε επιτέλους θα τα καταλάβει αυτά ο λαός και οι κυβερνώντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα του φορολογικού, όταν θα μπει καλά το ... αγγούρι στο 90% των Ελλήνων ! Γι'αυτό υπάρχουν και κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ που στις δημοσκοπήσεις λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ !Όμως, ούτε έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις, ούτε ήρθε το Πάσχα και το καλοκαίρι και δεν θα πάρουμε δώρα και επίδομα άδειας, ούτε ήρθαν οι παρακρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα μειώνουν κι άλλο το μισθό !
    Ούτε είχε καταμετρηθεί το μπάχαλο στη Βουλή για τη συγκάλυψη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των ευθυνών για τα 4 χρόνια σκληρού "βιασμού" των Ελλήνων και την εξαπάτηση με τις ευθύνες για την ανικανότητα να βρουν όσους φοροδιέφευγαν. Υπάρχουν, κύριοι, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΑΝ ένας απλός δημόσιος υπάλληλος ζημιώσει με 1000 ευρώ το Κράτος από κάποια παράλειψη του, αυτός τι παθαίνει ; Αντιμωτωπίζει ποινική δίωξη ; Αυτοί που εδώ και 40 χρόνια ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και έσχατα και ΔΗΜΑΡ ) ζημιώνουν με δισ. ευρώ το Κράτος, γιατί έχουν μόνο πολιτικές ευθύνες ; Μας δουλεύετε ψιλό γαζί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση