GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ήμουν αλαζονικό κάθαρμα"

Μπορεί να πέρασαν δέκα χρόνια, όμως ήρθε η στιγμή που ο παγκοσμίως γνωστός ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ άνοιξε την καρδιά του στην Όπρα Γουί...

Μπορεί να πέρασαν δέκα χρόνια, όμως ήρθε η στιγμή που ο παγκοσμίως γνωστός ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ άνοιξε την καρδιά του στην Όπρα Γουίνφρι και παραδέχτηκε ότι έκανε...χρήση απαγορευμένων ουσιών για να ενισχύσει τις επιδόσεις του.
Ο πρώην πρωταθλητής του Γύρου της Γαλλίας είπε ότι χρησιμοποίησε την ορμόνη ερυθροποιητίνη (EPO), ότι υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος και ότι έκανε χρήση κι άλλων απαγορευμένων ουσιών για να κερδίσει επτά φορές τον διάσημο ποδηλατικό γύρο. Όπως είπε, ήταν αδύνατον, κατά τη γνώμη του, να κερδίσει κάποιος τον αγώνα χωρίς να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
«Το κοκτέιλ μου ήταν μόνο EPO -όχι σε μεγάλες ποσότητες- μεταγγίσεις και τεστοστερόνη», είπε ο Άρμστρονγκ και ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε τη χρήση τους μετά την τελευταία του νίκη στο Γύρο της Γαλλίας το 2005 και ότι η τρίτη θέση που κατέκτησε στον ίδιο αγώνα το 2009 επιτεύχθηκε νόμιμα.
«Η χρήση απαγορευμένων ουσιών ήταν σαν να γεμίζεις τα λάστιχα με αέρα ή να βάζεις νερό στο μπουκάλι. Ήταν μέρος της δουλειάς μας», είπε στην Γουίνφρι.
Ο αμερικανός ποδηλάτης προέβη σε αυτή την εξομολόγηση στην αρχή κιόλας της πολυαναμενόμενης συνέντευξής του που μαγνητοσκοπήθηκε στο Τέξας στις αρχές της εβδομάδας.
Η ΔΟΕ προχώρησε στην αφαίρεση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε ο 41 ετών Λανς Άρμστρονγκ το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ και η Αμερικανική Υπηρεσία Αντι-ντόπινγκ (USADA) του αφαίρεσε και τους επτά τίτλους. Επιπλέον οι εταιρείες αθλητικών ειδών Nike, Oakley και Trek ακύρωσαν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συνάψει μαζί του.
Όπως παραδέχτηκε ξεκίνησε την βαριά χρήση απαγορευμένων ουσιών όταν ξεπέρασε τον καρκίνο των όρχεων το 1998, εποχή κατά την οποία, όπως είπε, υιοθέτησε την άποψη «νίκη με κάθε κόστος».
Χαρακτήρισε τον εαυτό του «τραμπούκο» και «αλαζονικό κάθαρμα» επειδή κατ΄επανάληψη αρνήθηκε τις εις βάρος κατηγορίες του. Αλλά δεν επέρριψε την ευθύνη για τα σφάλματά του σε κανέναν. «Πήρα τις αποφάσεις μου. Είναι δικά μου λάθη. Και βρίσκομαι εδώ σήμερα για να το αναγνωρίσω και να ζητήσω συγγνώμη».
Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να νικήσει χωρίς να πάρει ουσίες είπε: «Όχι στη γενιά μου. Και δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για άλλους της γενιάς εκείνης. Δεν ένιωθα άσχημα...δεν ένιωθα άσχημα γι αυτό», είπε ερωτηθείς για το πώς αισθανόταν την εποχή εκείνη.
«Έχω ελαττώματα, πολλά ελαττώματα. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ελαττώματα. Θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου προσπαθώντας να ανακτήσω την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα ζητώ συγγνώμη για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αγαπώ την ποδηλασία και το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι ο κόσμος με βλέπει ως κάποιον που ατίμασε το άθλημα, το "μαύρο πρόβατο". Αν μπορέσουμε --και δεν επικαλούμαι την ηθική -αν συσταθεί επιτροπή διαφάνειας- και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο, αν γίνει και με καλέσουν, θα είμαι ο πρώτος που θα καταθέσει» είπε.
Υποστήριξε ότι ποτέ δεν υποχρέωσε κάποιο μέλος της ομάδας του να κάνει χρήση παράνομων ουσιών, αλλά αναγνώρισε ότι μπορεί να τους πίεσε. «Δεν υποχρέωσα κανέναν. Ήμουν ο αρχηγός της ομάδας και ο αρχηγός της ομάδας ηγείται δίνοντας το παράδειγμα», είπε. Ωστόσο, δέχτηκε κριτική γιατί απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πώς λειτουργούσε το πρόγραμμα ντόπινγκ και ποιος άλλος εμπλεκόταν σε αυτό.
Ο πρώην μηχανικός του, ο Μάικ Άντερσον, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του και από τους πρώτους που κατέθεσε εναντίον του, δήλωσε ότι ο πρώην πρωταθλητής εξακολουθεί να μην είναι ειλικρινής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ. «Αμφισβητώ πλήρως την ειλικρίνειά του. Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από αυτά που λέει ο Λανς Αρμστρονγκ και δεν νομίζω ότι η εκπομπή της Όπρα ήταν ο κατάλληλος χώρος για την εξομολόγησή του», είπε ο Άντερσον στο CNN.

1 σχόλιο

  1. Πλάκα κανε με το ΝΤΟΠΙΝΓΚ;;; ΕΕΕΕ..

    Βρε ζώα όταν θέλουν να κατασκευάσουν τον υπερ-άνθρωπο ποιους θα κάνουν πειραματόζωα; αυτον που του έχουν κάνει δυο επέμβασης καρδιάς;

    ΜΠΕΝ ΤΣΟΣΟΝ ..

    ΚΑΡΛ ΛΙΟΥΙΣ

    ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ;

    ΡΕ ΟΙ ΒΙΟΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΕΥΒΑΣΜΑΤΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ....ΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ KAI O WADA ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΚΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση