GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χωρίς όρια η τουρκική προπαγάνδα για το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα"

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει νέες προσπάθειες εντυπωσιασμού με σαφείς πολιτικές επιδιώξεις από την λεγόμενη εκ του Γ...

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει νέες προσπάθειες εντυπωσιασμού με σαφείς πολιτικές επιδιώξεις από την λεγόμενη

εκ του Γραφείου Τύπου της Ευρωβουλευτού
Προκλητική και καταδικαστέα θεωρεί η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) χθεσινή ενέργεια της ούτω καλούμενης Τ/κ αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες να αποστείλει  μήνυμα  προς όλους τους Ευρωβουλευτές, συνοδευόμενο με επιστολή, εκφράζοντας την πρόθεση της  λεγόμενης  "Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ("ΤΔΒΚ") να περισώσει το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα .
Στη συνοδευτική επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως η Τ/κ πλευρά πιστεύει πως η αναστήλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση και καταστροφή. Σημειώνεται, επίσης, πως το ψευδοκράτος θα ενεργήσει στο πλαίσιο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και στη βάση του σχεδίου  που ετοίμασε το Πανεπιστήμιο Πατρών της Ελλάδας.
Στο επισυνημμένο δελτίο τύπου της ούτω καλούμενης "ΤΔΒΚ" γίνεται αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά της 8ης Ιανουαρίου 2013. Κατά την συνάντηση, εκπρόσωποι του ψευδοκράτους ενημέρωσαν την Ε/κ πλευρά και τα Η.Ε, ότι το παράνομο καθεστώς θα αναλάβει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «το μνημείο δεν αποτελεί μόνο μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ψευδοκράτους αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας». Επίσης, το ψευδοκράτος καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αφού «η χρηματοδότηση έπαψε να αποτελεί εμπόδιο και  οι εργασίες θα ξεκινήσουν  άμεσα».
Η κα Παπαδοπούλου καταγγέλλει πως πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για την πολιτιστική μας κληρονομία, κρύβεται η διαχρονική επιδίωξη της Άγκυρας για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους και εδραίωση της αντίληψης για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο. Υπό το βάρος των νέων τουρκικών μεθοδεύσεων, η Ευρωβουλευτής απευθύνει έκκληση προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία,  την Εκκλησία και προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ώστε  να αντιληφθούν τις τουρκικές σκοπιμότητες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αναστήλωση του μοναστηριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση