GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως έγιναν αντίπαλοι Βενιζέλος-Βαξεβάνης

Δεν τάβαλε μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινοβ...


Δεν τάβαλε μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινοβραδυνή ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για...την σύσταση Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά έκανε ολομέτωπη επίθεση και σε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό του Hot Doc τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την iefimerida.gr, την πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρονικά σύγκρουση Βενιζέλου-Τσίπρα διατυπώθηκαν καταγγελίες για πολιτικό ρεσάλτο, αθλιότητες, συκοφαντίες και γκεμπελικές μεθόδους παραπληροφόρησης.
Λάβρος Βενιζέλος εναντίον Βαξεβάνη
Ο κ. Βενιζέλος «στόλισε» τον Κώστα Βαξεβάνη με πρωτόγνωρα επίθετα κάνοντας λόγο για «όργανον», παρακράτος κομματικό», «όργανο σκευωρίας», «εκλεκτό εκδότη του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα :
«Γιατί χοροπηδούσατε ευχαριστημένοι δίπλα από τον εκδότη/δημοσιογράφο και τον στηρίζετε πολιτικά; Εχετε καταλάβει ότι αυτός που του έδωσε το υλικό έχει πει ψέμματα ότι δεν το έχει και δεν το άφησε στην υπηρεσία του, ενώ το είχε και κυκλοφορούσαν πολλαπλά αντίγραφα; Ακόμη περιμένω απάντηση» είπε ο κ. Βενιζέλος σε έντονο ύφος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ένα άθλιο, γκεμπελικό δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται η οικογένειά μου» και τόνισε :
«Η οικογένεια της συζύγου μου, ο πεθερός μου που πέθανε το 2008 και τον συγχέουν με συνεπώνυμους, γιατί δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Και βέβαια αυτουργοί είναι πάλι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαιναν σε επώνυμους δημοσιογράφους και τους το λέγανε ως βεβαιωμένο, επειδή έχουν τα στοιχεία. Παρακράτος κομματικό. Οργανωμένη διασπορά ειδήσεων».
«Ο Βαξεβάνης τα έκανε μαντάρα»
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η ομολογία του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ότι έκανε αντίγραφο στο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ και κατέστρεψε το πρωτότυπο αποδεικνύει την αθωότητά του.
«Ηρθαν τα στοιχεία από τη Γαλλία, ήρθαν οι ομολογίες του κ. Διώτη, ο εκλεκτός δημοσιογράφος/εκδότης του ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μαντάρα, διότι από όργανο σκευωρίας έγινε αποδεικτικό μέσο της αλήθειας, της δικής μας, της δικής μου αλήθειας» είπε.
Βεντέτα από το 2011
Η δημόσια αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 στην τότε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο» στο κανάλι Alter.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, καλεσμένος στην εκπομπή είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο τότε υπουργός είναι εκατομμυριούχος και έκανε λόγο στην αρχή της εκπομπής για καταθέσεις τριών εκατ. ευρώ.
Οι τοποθετήσεις του δημοσιογράφου εξόργισαν τον κ. Βενιζέλο, ιδιαίτερα όταν η κουβέντα έφτασε στην παραγραφή των ευθυνών των υπουργών Οικονομικών και τα 100 εκατ. ευρω που, όπως είπε ο κ. Βαξεβάνης, δόθηκαν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη της Proton και ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά.
«Τα χρήματα είναι προϊόν μακρόχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να αναρτήσουμε και τα πόθεν έσχες των δημοσιογράφων!» απάντησε θυμωμένος ο τότε υπουργός.
Απάντηση με ανοιχτή επιστολή
Μετά την έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Βενιζέλο στην τηλεοπτική εκπομπή, ο Κώστας Βαξεβάνης άρχισε να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της εκπομπής του www.koutipandoras.gr, ανοιχτές επιστολές ενδεικτικές του πολεμικού κλίματος μεταξύ των δύο ανδρών. Σε μια που έχει τίτλο «Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας» αναφέρει:
Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο

«Κύριε Βενιζέλο,Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην "αντιπαράθεσή" μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον "κάλο" με αυτό το "είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό". Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.
Το γεγονός επιπλέον πως "με πληρώνει ο ελληνικός λαός" είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να "αξίζω το μισθό μου". Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το "πόθεν" και όχι το "έσχες" των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ.
Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.
Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως "ασπίδα προστασίας" του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου.
Ο νόμος "περί ευθύνης υπουργών", περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.
Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να "αυτορυθμίζονται".
Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών.
Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.
Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου "επιθετική σχεδίαση" αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις.
Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο.
Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων.
Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.
Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση.
Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;
Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.
Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι' αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά.
Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών.
Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης...
Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους.
Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε».

2 σχόλια

  1. Ο χοντρούλης κύριος της φωτογραφίας απλώς έσωσε το τομάρι του και τους μισθωτούς-εργάτες βουλευτές του για κάποιους μήνες, ούτε τον λαό του έσωσε, ούτε το κόμμα του. Είναι ένας άνθρωπός που έχει ένα κόμμα με ελάχιστους ανθρώπους που θα τους πάρει όλους μαζί ο Σαμαράς να του σφουγγαρίζουν το μαγαζί της Ν.Δ με επιστάτες τους τον Βορίδη και τον Αδωνη..

    Ο δε ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι λίγος, πάρα πολύ λίγος, να σηκώσει το βάρος που για αυτό τους πίστεψε και τους ψήφισε ο κόσμος τους , ΈΧΟΥΝ ΑΛΛΆΞΕΙ 100.000.000 απόψεις και θέσεις από της αρχικές τους , τα ποσοστά τους θα διορθώσουν όποτε και όταν γίνουν εκλογές στο 3-4%

    Η Χρυσή Αυγή θέλει την χώρα να την κάνει ένα απομονωμένο Γαλατικό χωριό που φτιάχνουν το μαγικό φίλτρο ώστε να κάνουν μυς , τώρα όμως που μπήκαν στο σύστημα της μάσας τους ενδιαφέρει να κάνουν ΟΥΝΓΚ ΟΥΝΓΚ εε για να παραμείνουν στο ναό της μάσας και της ξάπλας θα πετάνε που και που για όλα φταίνε ο μαύροι, το ξένοι θα βγει έχουν στενές σχέσεις με μαφίες Αλβανούς, Γεωργιανούς, Ουκρανούς κ.τ.λ , αρα μόνο μαύροι γιατί οι κίτρινοι έχουν την COSCO ..

    Η ΔΥΜΑΡ δεν έχει μέλλων , πατά σε δυο βάρκες αριστερά και δεξιά, εε κάποια στιγμή θα κάνει το μπλουμ ΑΠΛΟΣ κάνουν υπομονή να βολευτούν όλοι αν ο Κουβέλης καταφέρει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας ..

    ΤΟ Κ.Κ.Ε δυστυχώς για αυτό το κόμμα είναι μόνο ,δεν υπάρχουν παγκόσμιες συμμαχίες ιδεολογιών του, ούτε καν η Κούβα ,άνοιξε και αυτή τα σύνορα της και φεύγουν καραβάνια οι κουβανοί , κομουνιστική Κίνα δεν υπάρχει, εκεί περνάν καλά πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι στο 1 δις+ ανθρώπους που έχει ως κράτος ,σε λίγο καιρό ούτε η Βόρεια Κορέα θα υφίσταται , αρα τι να κλάση το Γαλατικό χωριό μας στον παγκόσμιο χάρτη ;

    Οι Αν. Έλληνες δεν έχουν καταλήξει το τι είναι και τι πρεσβεύουν ; Περιμένουν τον Καραμανλή; η την Ντόρα; η θα διαλύσουνε να πάνε άλλοι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και άλλοι στην Ν.Δ;

    Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει τελείωσε …κάπουτ

    ΌΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε ένας λαός της πλάκας, τα περί αρχαίων ,το φως που δώσαμε στην ανθρωπότητα και όλες αυτές οι φανφάρες που λέγονται από όλους είναι για να γελάς...

    Κύριοι εδώ παίζονται δις και τρις ΕΥΡΩ- ΔΟΛΑΡΙΑ , αυτή είναι η ουσία , όλα τα αλλά περί ,ιδεών , πατρίδας, θρησκείας , πολιτικής, δημοκρατίας, ιδέας, δικαιοσύνης ,χούντας, αριστερά, κ.τ.λ τα λένε κάποιοι επαγγελματίες του είδους ώστε να εξασφαλίζουν τον μέλλων αυτών και τον οικογενειών τους.

    Θα περάσουν πολύ δύσκολα όσοι επιζήσουν μέχρι το 2023-2025, αν και πιστεύω σύντομα κάποια {ΝΕΑ} πολιτική κίνηση θα γίνει, αλλά από ποίον; από τον Λοβέδρο τον
    αντί—συνταγματολόγο ; η τον γυμναστή Αιδωνη !! όχι άλλο κάρβουνο.

    Έτσι η Νέα Δημοκρατία θα παίζει μονότερμα σε όλη την Ελληνική πολιτική σκηνή ..Τώρα θα παρακαλάμε να είμαστε τυχεροί μήπως και ανατρέψουν αυτή την κατάσταση άλλοι Λαοί, άλλες χώρες, προσωπικά για ένα είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται άλλοι πολιτικοί και πολιτικές....αλλιώς!!!! καλά σαράντα σε όλους μας,τους αφήσαμε πάρα μα πάρα πολύ ΛΆΣΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    Η Ο.Π.Λ.Α..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ … ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ … ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ…;;;

    Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να αποβληθεί, για να αρχίσει η πτώση του Συστήματος της Μεταπολίτευσης και της Ψευδοδημοκρατίας των τελευταίων 38 ετών

    Μιλάμε για τον εφιάλτη του λαού και της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση