GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οντάριο:Η κάλπη «έβγαλε» γυναίκα πρωθυπουργό

Οντάριο:Η κάλπη «έβγαλε» γυναίκα πρωθυπουργό Η Κάθλιν Γουίν καλείται να κλείσει το έλλειμμα των 11,9 δισ. δολαρίων από τους χειρισμούς τ...

Οντάριο:Η κάλπη «έβγαλε» γυναίκα πρωθυπουργό
Η Κάθλιν Γουίν καλείται να κλείσει το έλλειμμα των 11,9 δισ. δολαρίων από τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης του Οντάριο.
Μετά από ένα πολιτικό θρίλερ στις εκλογές του κόμματος, κατά την τελευταία ψηφοφορία έμειναν δύο γυναίκες η Κάθλιν Γουίν και η Σάντρα Πουπατέλο.
Η Γουίν υπερίσχυσε με 56% έναντι της αντιπάλου της (που πήρε 44% ) αφού εξασφάλισε τη στήριξη των άλλων συνυποψήφιων στην κούρσα της αρχηγίας.
Η 59χρονη Γουίν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιούμαρκετ του βορείου Οντάριο. Ασχολήθηκε με τη διαπραγμάτευση στα εργασιακά αλλά εισήλθε στην πολιτική ως ακτιβίστρια για να αντιπαραταχθεί στη συγχώνευση όλων των δήμων του Τορόντο σε ένα, ενώ αργότερα αγωνίστηκε για την καλύτερη δημόσια παιδεία όταν άρχισαν οι περικοπές επί πρωθυπουργού Μάικ Χάρις το 1990.
Η Κάθλιν Γουίν που υπήρξε μέλος της Σχολικής Επιτροπής, εκλέγεται στην περιοχή του Δυτικού Ντόν Βάλεϊ από το 2003. Η Γουίν ανέλαβε διάφορα υπουργικά πόστα κατά τη διάρκειά της θητείας του απερχόμενου πρωθυπουργού Μακουϊντι, μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών και Αυτοχθόνων.
Η Κάθλιν Γουίν έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, καθώς είναι ομοφυλόφιλη.

ΠΗΓΗ:matrix24.gr
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση