GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Απλή τυπικότητα" η ορκωμοσία Τσάβες...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δεν χρειάζεται να ορκισθεί για τη νέα θητεία του απαραίτητα στις 10 Ιανουαρίου υποστήριξε σήμερα ...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δεν χρειάζεται να ορκισθεί για τη νέα θητεία του απαραίτητα στις 10 Ιανουαρίου υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Ντιοσδάτο Καμπέγιο.
Ο στενός συνεργάτης του Τσάβες επεσήμανε πως ο πρόεδρος θα συνεχίσει επ’ αόριστον την ανάρρωσή του από την επέμβαση που υποβλήθηκε για την θεραπεία του καρκίνου και επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ορκωμοσία αποτελεί μία απλή τυπικότητα, η οποία μπορεί να τελεστεί οποιαδήποτε στιγμή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο Καμπέγιο κήρυξε την έναρξη της Εθνοσυνέλευσης αυτό το Σαββατοκύριακο και επανέλαβε τις απόψεις και του αντιπροέδρου Νίκολας Μαδούρο πως η απουσία του Τσάβες από την τελετή δεν αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να του αποστερήσει την προεδρία, καθώς το Σύνταγμα δεν καθορίζει αμετάκλητα πότε πρέπει να ορκισθεί ο πρόεδρος ενώπιον στο Ανώτατο Δικαστήριο.
«Αυτό συνεπάγεται ότι ο πρόεδρος θα παραμείνει στα καθήκοντά του, έχει την ρητή εξουσιοδότηση από την Εθνοσυνέλευση να συνεχίσει τη θεραπεία του και θα ορκισθεί όταν θα είναι ικανός», πρόσθεσε ο Μαδούρο.
Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, βάσει του Συντάγματος, θα κληθεί να αντικαταστήσει τον πρόεδρο σε περίπτωση παραίτησης, έως ότου πραγματοποιηθούν οι επιβεβλημένες νέες εκλογές και αναλάβει ο καινούριος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Ετσι δεν είναι Αλέξη ;;; Στις Σοβαρές Δημοκρατίες...
    Η ορκωμοσία είναι κάτι ...τυπικό.

    Ακόμα πιο τυπική είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ προέδρου !!

    Σήμερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Ντιοσδάτο Καμπέγιο, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ούγκο Τσάβες δεν χρειάζεται να ορκισθεί για τη νέα θητεία του απαραίτητα στις 10 Ιανουαρίου...
    Τί και αν προβλέπει το σύνταγμα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διαδικασίες ;

    Σε μία χώρα "πρότυπο" για τον δικό μας ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως μας ΔΗΛΩΝΕΙ όταν έρθει στην εξουσία θα ΑΛΛΑΞΕΙ το ΚΑΘΕΣΤΩΣ, αυτά τα τυπικά είναι ...λεπτομέρειες.

    Στο τέλος τέλος ποιος μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα το σύνταγμα από αυτούς που κυβερνούν ;;;
    Προγανώς ΚΑΝΕΙΣ...

    Γιαυτό ο κ. Καμπέγιο κήρυξε την έναρξη της Εθνοσυνέλευσης αυτό το Σαββατοκύριακο και επανέλαβε τις απόψεις και του αντιπροέδρου Νίκολας Μαδούρο πως η απουσία του Τσάβες από την τελετή δεν αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να του αποστερήσει την προεδρία, καθώς το Σύνταγμα δεν καθορίζει αμετάκλητα πότε πρέπει να ορκισθεί ο πρόεδρος ενώπιον στο Ανώτατο Δικαστήριο(μπορεί δηλαδή κατά τους αυθεντικούς ερμηνευτές του συντάγματος να ορκισθεί και την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μέρα της θητείας του).

    Φαντάζομαι ότι ΑΝ ποτέ γινόταν όχι κάτι αντίστοιχο αλλά κάποια ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ συζήτηση για την δική μας θητεία του Προέδρου οι... επαγγελματίες "Δημοκράτες" της χώρας μας θα είχαν ξηλώσει όλα τα πεζοδρόμια για την "κατάλυση του συντάγματος"...
    ______________________
    Έτσι δεν είναι Αλέξη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση