GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα...

«Μεγάλα βήματα προς τα εμπρός» έχουν κάνει ήδη η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, «έστω και σε διαφορετικό βαθμό» σημειώνει η καγκελά...

«Μεγάλα βήματα προς τα εμπρός» έχουν κάνει ήδη η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, «έστω και σε διαφορετικό βαθμό» σημειώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur». Η καγκελάριος παραδέχεται πάντως ότι η Γερμανία, «ως εξαγωγική χώρα, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από το κοινό νόμισμα και ενεργεί για την προάσπιση των συμφερόντων της».
Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι, «ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους» είναι σημαντικό να μην αναλάβει η Γερμανία τα χρέη των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς «σε αυτή την περίπτωση θα έχαναν το κίνητρο να ακολουθήσουν την οδό των περικοπών». Επισημαίνει δε ότι «παρά το γεγονός ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει, είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος συνολικής κατάρρευσης του ευρώ» και προσθέτει ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, είναι ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο ενσωματώνει την πορεία σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ερωτώμενη για την περίπτωση της Κύπρου, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθαρίζει ότι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, όπως για κάθε μέλος της Ευρωζώνης. «Αν φθάσουμε στη χορήγηση βοήθειας προς την Κύπρο, τότε αυτή θα δοθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί» δηλώνει, ενώ διευκρινίζει ότι θα πρέπει προηγουμένως οι ειδικοί να εξετάσουν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και μετά, σε γραπτή συμφωνία, να καθίσταται σαφές τι θα πρέπει να αλλάξει.
«Αν μετά από όλα αυτά ληφθεί η απόφαση παροχής βοήθειας, η Κύπρος θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές» δηλώνει η κ. Μέρκελ, η οποία, σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που φέρεται να διαθέτει η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) για «ξέπλυμα» ρωσικού «μαύρου» χρήματος στην Κύπρο, περιορίζεται να απαντήσει ότι η τρόικα θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να εισηγηθεί τι πρέπει να αλλάξει στην Κύπρο.
Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε η καγκελάριος σήμερα στη δημόσια ραδιοφωνία της βόρειας Γερμανίας NDR Info επισημαίνει ακόμη ότι «πρέπει κάθε χώρα πρώτα να κάνει το καθήκον της και μετά να αναμένει αλληλεγγύη».
Πηγή: ΑΜΠΕ

3 σχόλια

  1. Το εμπρός βήματα για την Ελλαδα για τους Γερμανούς και την Μερκελ είναι ο προσχεδιασμένος θάνατος αυτης της χώρας και η ανευ όρων παραδοσή της.

    Βέβαια έχουν την εμπειρία άλλωστε ήταν οι αίτιοι δυο παγκοσμιων πολέμων που ειχαν μια συνισταμενη, την επικρατηση τους σε όλους τους λαούς και την εδραίωση της υπερτατης άριας φυλής των βάρβαρων Ούννων. Το δυστυχημα για αυτους ήταν ότι στρατιωτικά δεν τους βγήκε το εγχείρημα όπως δεν βγήκε σε κανενα τρελοκομείο απο την αρχαιότητα όπου οι αυτοκρατορίες τους κατέρρεαν σαν χαρτινοι πύργοι.
    Στην σημερινη εποχή με την εξέλιξη και την τεχνολογία επιστρατεύτηκαν άλλου ειδους "πόλεμοι" ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΙ αλλα πιο θανατηφόροι! Όπως είπε και ο Ανταμς "δυο τρόποι υπαρχουν να υποδουλώσεις ενα λαό το σπαθί και το χρέος" το σπαθί απέτυχε το χρέος θριαβευσε! Ειδικοί οργανισμοί τύπου ΔΝΤ και ο ξεφτιλισμενος (ΟΗΕ ΆΝΤΡΟ ΣΥΝΟΜΩΣΙΏΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΡΤΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΗΕ) που εχουν αναγάγει σε επιστήμη την υποδούλωση όπως το ΔΝΤ ενα πανηλιθιο και βλαμμενο καθαρμα ενας υποτελής αλήτης ενας ξεφτιλισμενος και ανανδρος περιπλανωμενος κοπρίτης που διετέλΕσε πρωθυπουργός τους κάλεσε να μας "σώσει"!!!!
    Σήμερα ζουμε στιφμές απείρου κάλλους ολου του σαπιου πολιτκού συστηματος που διεβρωσε διεφθειρε και κατεστρεψε την Ελλάδα αν θα πρέπει να παραπεμφθεί ο μεγαλυτερος πολιτικός απατεώνας που περασε απο την χώρα αυτή ο μεγαλύτερος ρουφιανος ξενοδουλος και σε βαθμο κακουργηματος αναίσθητο γουρούνι που με την προδοτική πολιτική του έστειλε στον θανατο χιλιάδες ανθρώπους και κατετσρεψε εκατομύρια.
    Δεν θελω να κακολογήσω τον λαό για αυτη την άπειρη αντοχή και ανοχή του απεναντι σε αυτο τον ξεπεσμό και την ξεφτίλα αλλα σαν Ελληνες νομιζω ότι πλησιαζει η ωρα πλέον που τα ψεμματα πρέπει να λαβουν τελος και να δωσει οριστική λύση ο λαός.
    Αυτό άλλωστε προβλεπεται και στο συνταγμα στα αρθρα 1,2 περι της λαικης κυριαρχίας και 120 περι πατριωτισμό των Ελλήνων.
    ΥπΆΡΧΕΙ ΠΆΝΤΑ ΕΛΠΊΔΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΉΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 18.00

    Κανεις λάθος με αυτον τον αστείο υπαινιγμό σου. Τα βηματα χηνας τα ζεις καθε μερα απο την κυβερνηση των κοπροσκυλων που σε κυβερνα και μας κυβερνά.
    Αν εσυ γουστάρεις να σε ξεσκίζουν και να σε ξεφτιλιζουν ειναι δικαιωμα σου αυτο δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους μας.
    Μαθε να ξεχωριζεις ποιοι περπατανε με βήματα χήνας και κοιτα πρωτα το δικό σου περπατημα μηπως και ηδη περπατάς σαν χηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση