GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ζούμε την πιο επικίνδυνη φάση της βίας"

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Βόλου και Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή με αφορμή την σημερινή ...


Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Βόλου και Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή με αφορμή την σημερινή (Τετάρτη, 9 -1- 2013) συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με θέμα: «Κοινή δράση των τοπικών φορέων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης μας», εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :
Ζούμε την πιο επικίνδυνη φάση της βίας. Ζούμε τη φάση της εξοικείωσης. Οι ακραίες εκδηλώσεις βίας δεν μας αφήνουν πλέον άφωνους, δεν μας εξοργίζουν, δεν μας προκαλούν βαθιά θλίψη και τούτο γιατί περάσαμε σε μια φάση καταμέτρησης. Κάθε μέρα καταγράφονται σοβαρά κρούσματα κυρίως εξαιτίας της ανάπτυξης των πολιτικών άκρων. Οι ειδήσεις για τη βία είναι αναμενόμενες.
Συνηθίσαμε να δέρνουν οι φοιτητές τους καθηγητές τους. Καταγράφονται δεκάδες περιστατικά. Συνηθίσαμε να πυρπολείται η πόλη από τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών. Απλά αποφεύγουμε τις επικίνδυνες γειτονιές. Συνηθίσαμε τα μαχαιρώματα εναντίον ανθρώπων με σκούρο δέρμα, συνηθίσαμε να υποκαθίσταται η αστυνομία από αγέλες φασιστοειδών. Το φαινόμενο της βίας κατά των μεταναστών είναι καθημερινό. Για την βία των γηπέδων δεν χρειάζεται να μιλήσουμε: η έκπληξη θα ήταν να μην καούν τα πάντα, να μην γίνουν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ντέρμπι.
Πώς μπορεί όμως να επιτευχθεί κοινωνική ειρήνη όσο αυξάνονται οι εντάσεις; Μόνο μέσω της κατανόησης. Οι πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να ρίξουμε τους τόνους, να διαδώσουμε την ιδέα της μη βίας. Αρχικά περιορίζοντας τα φαινόμενα αναίτιας κρατικής βίας, που δημιουργεί έναν φανταστικό αντίπαλο για όσους έχουν βίαιες συμπεριφορές. Η απάντηση στους ταραξίες δεν είναι η τοποθέτηση ενός άγριου στρατού απέναντί τους αλλά ο ήρεμος και μεθοδικός έλεγχος. Έχουν εντοπιστεί οι βίλες της βίας και κλείνουν η μια μετά τη άλλη. Θα φροντίσουμε να παραμείνουν κλειστές. Από την άλλη πλευρά έχουν εντοπιστεί αστυνομικά όργανα που υπερβάλλουν και επιδεικνύουν βίαιη συμπεριφορά από προσωπικό κόμπλεξ και όχι από πολιτική εντολή. Θα κρατηθούν μακριά από τους πολίτες και αυτό είναι μια δέσμευση της κυβέρνησης.
Αυτή είναι η βασική αρχή μου, δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Κανείς δεν δικαιολογείται για τις ακραίες πράξεις του, ακόμη κι όταν οι συνθήκες ευνοούν την επανάσταση. Η ανθρωπότητα έχει ζήσει την επανάσταση της «μη βίας» και αυτή είναι το έμβλημα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση