GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΑΡ:Καταθέτει ερώτηση για την ανεργία...

Επίκαιρη ερώτηση για την ανεργία θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε για πά...

Επίκαιρη ερώτηση για την ανεργία θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε για πάνω από 2,5 ώρες.
Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το πρόβλημα της ανεργίας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και ο Φώτης Κουβέλης έχει δώσει σαφείς οδηγίες σε μία ειδική πενταμελή ομάδα με επικεφαλής τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού Σάκη Παπαθανασίου προκειμένου να επεξεργαστούν και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής της. Μέσω της επίκαιρης ερώτησης που θα κατατεθεί θα κοινοποιηθούν και οι προτάσεις για την ανεργία.
Η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει επίσης πρόταση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για όλες εκείνες ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού, κάτι που όπως λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου εφαρμόζεται στην Ε.Ε. ήδη και αναμένεται να εφαρμοστεί σε δύο περιοχές της χώρας.
Επίσης στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τέθηκε το θέμα της απελευθέρωσης και του επανακαθορισμού των πόρων του ΕΣΠΑ με ταυτόχρονη αξιοποίηση.
Ακόμα συζητήθηκε η έκθεση του ΔΝΤ, και έγινε ακόμα μία φορά αναφορά στην πάγια θέση του κόμματος, ότι δηλαδή η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθεση σε οποιαδήποτε μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Επισημαίνουν, βέβαια, ότι η έκθεση δεν κάνει λόγο για τέτοιου ειδους περικοπές αλλά ζητά να καλυφθεί το ποσό των 4 δισ ευρώ μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές.
Στη ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν με διακριτό και αυτόνομο τρόπο την κυβέρνηση, γι' αυτο ακριβώς παίρνουν τις πρωτοβουλίες  στα θεματα της ανεργίας και της κοινωνικής προστασιας.

Δείτε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση