GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για Παπανδρέου και Παπαδήμο...

Για "προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την υπόθεση" κάνει λόγο η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδα...

Για "προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την υπόθεση" κάνει λόγο η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στη λίστα και τη διενέργεια ελέγχου, με όλους τους τρόπους.
Το ΚΚΕ μιλά για "προφανείς" "πολιτικές ευθύνες" των αρμοδίων υπουργών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου και εκτιμά ότι "με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) για τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τοποθετηθεί αναλυτικά στην Βουλή".
Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει πως η έρευνα της υπόθεσης δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στους κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, αλλά να αναζητηθούν ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκόμενου. "Η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πιο πάνω αναφερόμενους αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκόμενου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη" τονίζεται.
"Η ανάγκη αναζήτησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει τον λαό να δει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε δηλώσεις της επανέλαβε την ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και διευκρίνισε: "Θέλω επίσης να προσθέσω και ένα άλλο με την ευκαιρία, επειδή άκουσα τον κ. Καμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς χωριστά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα, δεν κάνουμε με άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες κοινή παρέμβαση και οπωσδήποτε αν δει κανείς και τις δικές μας τοποθετήσεις ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέρα από τους δυο, μελετάμε το ζήτημα και λέμε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο. Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δυο προτάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση