GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ζαρντινιέρα": Η κατάθεση Μυλόπουλου...

Με τις καταθέσεις πανεπιστημιακών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 30χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, συνεχίστ...

Με τις καταθέσεις πανεπιστημιακών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 30χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, συνεχίστηκε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των οκτώ αστυνομικών που κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας».
 Μεταξύ των πανεπιστημιακών που κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ήταν ο σημερινός πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος. «Άκουσα βογκητά και εκκλήσεις σε βοήθεια. Καθώς πλησίαζα είδα τον κ. Δημητρίου πεσμένο ανάσκελα. Από πάνω του ήταν τέσσερα-πέντε άτομα. Τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν και τον πατούσαν στο έδαφος. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Αιμόφυρτο τον μετέφεραν, σιδηροδέσμιο, σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας», περιέγραψε ο κ. Μυλόπουλος τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.
Μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος υπέστη μεγάλο σοκ. «Πρώτη φορά είδα ένα τόσο βίαιο περιστατικό. Θεωρώ ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν διαταγές», σημείωσε, ενώ κληθείς από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των αστυνομικών που παρέστησαν στο επεισόδιο, σημείωσε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω».
Ένταση σημειώθηκε κατά τη διακοπή της δίκης, όταν ένας εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών κινήθηκε απειλητικά εναντίον πανεπιστημιακού που είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα περιγράφοντας κι αυτός τον ξυλοδαρμό του νεαρού Κύπριου. «Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια ψέματα», του είπε, αλλά, ύστερα από την επέμβαση συναδέλφων του, το επεισόδιο έλαβε τέλος.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο, το οποίο, να σημειωθεί, συνέβη στις 17 Νοεμβρίου του 2006.
Σε πρώτο βαθμό, οι αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, κατά περίπτωση, με αναστολή και εξαγοράσιμες.
Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε, τον περασμένο Μάιο, στον 30χρονο, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του. Πέρυσι τον Οκτώβρη, ο ίδιος αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το σκέλος της υπόθεσης, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε επεισόδια, λίγο πριν τον ξυλοδαρμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση