GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών ΦΠΑ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονο...

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χ. Σταϊκούρας, βασικός στόχος είναι να πιστώνεται γρηγορότερα ο ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες, αλλά και να ελέγχονται, από τις φορολογικές αρχές, όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
«Πρόθεσή μας είναι να αξιολογείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο τρόπος επιστροφής», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση, με θέμα: "Προκλήσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη το 2013», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Επίσης, επανέλαβε ότι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης παραμένει και η αλλαγή φορολόγησης στο χώρο της εστίασης, με μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα αποφασιστεί.
Όπως παραδέχθηκε, με τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% "δεν είχαμε τα αναμενόμενα έσοδα, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ενισχύθηκε η φοροδιαφυγή, ενώ έκλεισαν και επιχειρήσεις". Έκανε επίσης γνωστό ότι υπέγραψε τις αποφάσεις για επιστροφές ΦΠΑ, άνω των 300.000 ευρώ, σε δικαιούχους , ενώ για ποσά μικρότερα των 300.000 ευρώ, είπε ότι η διαδικασία ελέγχων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από τις ΔΟΥ της χώρας.
Αντίθετα, ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερωτήματα βιομηχάνων, υπεραμύνθηκε του μέτρου για την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επαναλαμβάνοντας ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όχι μόνον δεν μείωσε τα δημόσια έσοδα αλλά καταγράφηκε και αύξηση, κατά 20%, το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.
Στην ομιλία του, τόνισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2013 είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιτάχυνση της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η επανέναρξη των μεγάλων δημοσίων έργων, κυρίως στους 4 οδικούς άξονες της χώρας, η πιο ορθολογική αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια

  1. H δημοσίευση των αυξημένων παρακρατήσεων σε μισθούς και συντάξεις από τον επιτελείο των κ.Στουρνάρα, Σταϊκούρα και Μαυραγάνη αποτελεί τη πολιτική ταφόπλακα του Σαμαρά, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
    Έκπληκτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τις νέες μειώσεις, που μεγαλώνουν ανάλογα με τα παιδιά ! Το τέλος αυτού του πολιτικού θιάσου είναι κοντά. Η ΝΔ θα έχει χειρότερο τέλος από το ΠΑΣΟΚ γιατί εξαπάτησε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και διαλύει τις ελληνικές οικογένειες, έχοντας μετατραπεί σε ένα ολιγαρχικό, φεουδαρχικό κόμμα ολίγων μεγαλοαστών. Οι μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα, την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη ΔΑΚΕ θα πρέπει να γίνουν άμεσα, αν θέλουν τα μέλη να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους ! Ο ελληνικός λαός θα εξαφανίσει τα τρία κόμματα της χειρότερης χρονιάς, του 2013, στέλνοντας ( μαζί ) στο 13% ! Μας γυρνάνε στο Μεσαίωνα. Μόνο αυτοί και οι παρατρεχάμενοί τους θα έχουν λεφτά, σπίτια, εκπαίδευση και υγεία. Ξυπνήστε, μας δουλεύουν. Μαύρο στους Στουρνάρα, Σταϊκούρα,Μαυραγάνη, Βρούτση,Ν. Παναγιωτόπουλο και όλο το συφερτό.

    Αγανακτισμένος Νεοδημοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ. ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ , ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ! ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση