GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ…

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη. Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά κερδίζοντας τη Βέροια με 3-0. Παρά το εκκωφαντικό σκορ όμω...

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη.
Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά κερδίζοντας τη Βέροια με 3-0. Παρά το εκκωφαντικό σκορ όμως, η εικόνα των ερυθρολεύκων δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε δυο πρόσωπα. Ένα σε κάθε ημίχρονο.
Ο πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με 4-4-2. Έτσι, παρέταξε στο κέντρο του γηπέδου από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μασάντο, Μανιάτη, Μοδέστο και Γκρέκο ενώ το επιθετικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο φυσικά ο σχηματισμός της ομάδας δεν ήταν αυτός που έγραφαν τα χαρτιά του Ζαρντίμ. Και αυτό γιατί όταν οι πρωταθλητές βρίσκονταν στην επίθεση, ο σχηματισμός άλλαζε. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκρέκο έκοβε διαγώνια προς το κέντρο με αποτέλεσμα να περνάει το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα πόδια του παίζοντας τη θέση του αριστερού χαφ σαν δεκάρι ενώ παράλληλα άφηνε ελεύθερη όλη την αριστερή πλευρά στον Χολέμπας. Παράλληλα, και ο Τζιμπούρ αλλά και ο Μήτρογλου τραβιόντουσαν πότε ο ένας και πότε ο άλλος στο πλάι για να ανοίγουν διαδρόμους.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε πολύ υποτονικά για τους Πειραιώτες καθώς δημιούργησαν μόλις μια ευκαιρία μετά από εξαιρετική πάσα του Γκρέκο στον Τζιμπούρ. Το πρόβλημα των ερυθρολεύκων δεν ήταν τόσο η δυσκολία δημιουργίας φάσεων αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κλεψίματα στο κέντρο ώστε να πιάσουν απροετοίμαστη την άμυνα της Βέροιας. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίχτες πίσω από το κέντρο με μόνη ελπίδα να κρατήσει λίγο μπάλα μπροστά ο Κόσλι κι όπως ήταν φυσικό δεν απείλησαν ποτε τον Ολυμπιακό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του νεοαποκτηθέντα, Πίνο, αποτέλεσε τονωτική ένεση για τους ερυθρόλευκους. Ο Κολομβιανός πέρασε στη θέση του Γκρέκο και ουσιαστικά ήταν αυτός που με την ενέργεια του έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Η εικόνα των γηπεδούχων σίγουρα βελτιώθηκε στην επανάληψη αλλά και πάλι δεν ήταν αυτή που έπρεπε με βάση τη δυναμικότητα του αντιπάλου.
Στα μείον της αποψινής βραδιάς ήταν η άδικη συμπεριφορά του κόσμου προς τον Πάολο Μασάντο. Σε αυτό ευθύνεται 100% ο Ζαρντίμ καθώς τοποθετεί ένα κεντρικό χαφ σε θέση εξτρέμ καίγοντάς τον ουσιαστικά ενώ παράλληλα στερεί από τον άξονα της ομάδας του ένα παίχτη με προσόντα που λείπουν στον ΟΣΦΠ. Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε μάθει να κατακρίνουμε χωρίς να αξιολογούμε τις υπάρχουσες συνιστώσες.
Ο Ολυμπιακός, είναι σίγουρο πως εμφανίσεις σαν τη σημερινή δεν πρόκειται να τις «πληρώσει» όσον αφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αν θέλει όμως να είναι ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να ξυπνήσει εγκαίρως…
http://mpalanalyseto.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση