GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ

Μια νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε μετά από μία δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτ...

Μια νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε μετά από μία δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τσούκαλα, με την οποία σχολίασε την τοποθέτηση του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η απάντηση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη δήλωση του Βουλευτή και Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Τσουκαλά, σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Δένδια στην Επιτροπή της Βουλής, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι:
«Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσουκαλά ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να υποβληθούν οι προτάσεις των κομμάτων, προτού καν συντάξει το αρχικό κείμενο.
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, με αφορμή δήλωση του κ. Δένδια σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για ζήτημα που ουδεμία σχέση είχε με την αναδιάρθρωση, να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται τον κοινοβουλευτικό διάλογο, όπως και η Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης επέλεξε να αποχωρήσει, εφευρίσκοντας μία προσχηματική αφορμή.
Αλλά επιτέλους, ας συνεννοηθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους για το τι πραγματικά θέλουν και για τη στάση τους σε μείζονα ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκτός, εάν πίσω από χιλιοειπωμένες αιτιάσεις κρύβουν την ένδεια θέσεων για οτιδήποτε αφορά τη Δημόσια Ασφάλεια».
Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλά, που πυροδότησε αυτή τη νέα αντιπαράθεση, είχε ως εξής:
«Η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων και απαίτηση της κοινωνίας. Έχουν κατατεθεί στο παρελθόν πολλές απόψεις, θέσεις και μελέτες που οι ηγεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τις κρατούσαν στα συρτάρια. Η πρόθεση του Υπουργού να ανοίξει το θέμα της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. με μία κατ’ αρχήν ενημέρωση στη Βουλή, για όσους δεν γνωρίζουν, φαίνεται ότι είναι ένα θετικό βήμα.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Η μέχρι τώρα πολιτική του κ. Δένδια στα θέματα της ΕΛ.ΑΣ. και της ασφάλειας του Πολίτη είναι στην πραγματικότητα η διάλυση των υπηρεσιών, η φτωχοποίηση των αστυνομικών και η ανάδειξη της άγριας καταστολής ως κύριο αστυνομικό έργο.
Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την αστυνομία δεν θα άφηνε χωρίς συντήρηση και καύσιμα τα περιπολικά και τις μηχανές, χωρίς γραφική ύλη και θέρμανση τις υπηρεσίες, δεν θα έκοβε τους μισθούς αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, δεν θα παρέδιδε την Ελλάδα στη ρατσιστική βία και θα είχε κάποιο δόγμα προστασίας και ασφάλειας των φτωχών και αδυνάμων. Αυτά για να γίνουν δεν χρειαζόταν αναδιοργάνωση. Στην άγρια καταστολή, όμως, που είναι το δόγμα της Συγκυβέρνησης και η χρησιμοποίηση της αστυνομίας σε τρομοσόου, πέτυχε απόλυτα. Βρήκε λεφτά για χημικά και δακρυγόνα, για πλαστικές σφαίρες, για αντλίες νερού και εξοπλισμό των κατασταλτικών μονάδων.
Ο Υπουργός αυτό που θέλει να κάνει μέσω της αναδιοργάνωσης είναι η δραματική περιστολή των δαπανών με την συγχώνευση των υπηρεσιών και τίποτα άλλο. Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για την αναδιοργάνωση τον καλούμε να συγκαλέσει διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει σχέδιο και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Σώματος, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Επιστημονική Κοινότητα, ώστε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στην αντικειμενικά απαραίτητη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ήδη προετοιμασμένος με προτάσεις για όλα τα στάδια της αναδιοργάνωσης, από την εκπαίδευση μέχρι την αντιμετώπιση όλων των πτυχών του εγκλήματος, αλλά και με όραμα για να αλλάξει ο ρόλος της Αστυνομίας και να αναδειχθεί σε προστάτη του Πολίτη και της Κοινωνίας, δίπλα σε αυτήν και όχι απέναντί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση