GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτύρεται ο καπετάνιος του Κόστα Κονκόρντια...

«Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν, όμως εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος υπεύθυνος για όσα συνέβησαν», είπε στην ιταλική ε...

«Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν, όμως εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος υπεύθυνος για όσα συνέβησαν», είπε στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα, ο πλοίαρχος του Κόστα Κονκόρντια , Φραντσέσκο Σκετίνο, που κατηγορείται για το ναυάγιο.
Ο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου που έπεσε στα βράχια έξω από το νησί Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου 2011, είπε ότι «έχει εμπιστοσύνη στην ιταλική δικαιοσύνη» και προσθέτει ότι «στο μυαλό του έχει συνεχώς τους 32 επιβάτες που έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο».
Ο Ιταλός πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο του πολύ πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών και για το λόγο αυτό κατηγορείται τώρα για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση περιβαλλοντικής καταστροφής.
«Δεν εγκατέλειψα το πλοίο, έφυγα όταν το σημείο στο οποίο βρισκόμουν ήταν έτοιμο να βυθιστεί και κινδύνευα να μην μπορώ, ούτως ή άλλως, να είμαι χρήσιμος σε κανέναν», πρόσθεσε ο Σκετίνο στην συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα.
Ο καπετάνιος του Κόστα Κονκόρντια  θεωρεί επίσης ότι «οι επιβάτες έπρεπε να απομακρυνθούν από το πλοίο με ελικόπτερα» και επιμένει ότι «αμαυρώθηκε χωρίς λόγο τόσο η εικόνα του όσο και ολόκληρης της Ιταλίας, με ένα πρωτοφανή διεθνή διασυρμό».
Ο Σκετίνο, με αγωγή που έκανε πρόσφατα, αξιώνει την επαναπρόσληψή του από την πλοιοκτήτρια εταιρία.
Πηγή: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση