GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά...

Πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου, τόνισε ο περιφερειάρχης...

Πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου, τόνισε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Σγουρό, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περαιώθηκαν εντός του 2012 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 70 εκατ. ευρώ, εκτελούνται έργα προϋπολογισμού άνω των 135 εκατ. και δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται άμεσα έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στη σπουδαιότητα, τα αίτια και τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας, ανέλυσε το ρόλο, τους στόχους και τις προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθειά της να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των 5 εκατ. πολιτών της.
«Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι δύσκολα και μεγάλου κόστους. Ένα αντιπλημμυρικό έργο καθίσταται ουσιαστικό ανενεργό, εάν δεν αποτελεί μέρος ενός ολόκληρου δικτύου με το οποίο να συνδέεται και στο πλαίσιο του οποίου να λειτουργεί. Στους στόχους της Περιφέρειας Αττικής κεφαλαιώδους σημασίας θέμα είναι η ύπαρξη ενός γενικότερου σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων» επισήμανε ο κ. Σγουρός.
Τέλος, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι «σήμερα για εμάς είναι μια μέρα δικαίωσης για το σχεδιασμό που έγκαιρα είχαμε κάνει ήδη από το 2003 ως Νομαρχία Αθηνών, οπότε και είχαμε θέσει την αντιπλημμυρική θωράκιση ως πρώτη προτεραιότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση